Zo kies je de beste bureaustoel voor jouw lichaamstype

Zoek je online naar een nieuwe bureaustoel? Dan is de keuze reuze. Dus hoe voorkom je dat je overspoeld raakt door alle opties? Door te focussen op de beste bureaustoel voor jouw lichaamstype. Om een goede, ergonomische houding aan te nemen, heb je namelijk een stoel nodig die perfect aansluit bij jouw lichaam. Waar je precies op moet letten? Dat delen we in dit artikel!

De 4 belangrijkste eisen voor een bureaustoel

Je lichaamstype is vooral doorslaggevend bij de keus voor een bureaustoel, als je afwijkt van de norm. Val je daar min of meer binnen, dan is elke stoel in principe een optie. Toch zijn er ook dan vier eisen die jij – en ieder ander – aan een bureaustoel moet stellen. We schreven al eerder een blog over hoe je je verzekert van een goede aankoop, maar we vatten het hier nog een keer voor je samen:  

  1. De stoel moet veel instelmogelijkheden hebben
  2. Het schuimrubber moet slijtvast zijn
  3. De Martindale-score van de stoffering moet minstens 40.000 zijn
  4. De rugleuning moet tot bovenaan je schouderbladen reiken 

Wanneer een stoel aan deze voorwaarden voldoet, weet je zeker dat je er een goede houding in kunt aannemen en dat ‘ie tenminste tien á vijftien jaar meegaat.

De beste bureaustoel voor lange mensen

Doordat bureaustoelen verstelbaar zijn in hoogte, is het tot een lengte van 1,85 meter niet nodig om een aangepaste stoel te kopen. Schiet je die voorbij? Dan is het verstandig om een bureaustoel te bestellen, waar je een hogere gasveer op kunt monteren. Niet elk merk biedt deze optie aan.

De stoelen waar deze optie sowieso opzit, zijn die van Bèta en Giroflex. Daarbij kun je bij de eerste ook bureaustoelen met een extra hoge rugleuning bestellen, met een meerprijs vanaf 15 euro excl. btw. Dus ben jij die typische lange Nederlander? Bekijk dan vooral de stoelen van Bèta.  

Bèta Be Fine bureaustoel, met een zwarte rugleuning en ijsblauwe zitting. Deze bureaustoel is in te stellen voor lange mensen.

De beste keus voor petite mensen

Ben jij smal gebouwd? Dan moet je extra opletten op de instelmogelijkheden van de armleuningen, die moeten tenminste 3D zijn (verstelbaar in de hoogte en breedte). Ben je ook klein? Dan is de zitdiepte-verstelling belangrijk.

Hiermee kun je de zitting namelijk dichter op de rugleuning zetten, zodat je beter met de benen bij de grond komt. Dit zijn allemaal belangrijke voorwaarden voor een goede, ergonomische houding en dat is weer cruciaal bij het voorkomen van rug- en nekklachten. Bèta’s bureaustoelen voldoen ook aan bovenstaande eisen.  

Bèta Be Proud bureaustoel, met een zwart onderstel en zwarte rugleuning, met een lichtgrijze zitting.

De beste keus voor zwaardere mensen

Wanneer je een zware bouw hebt en/of breed gebouwd bent, geeft de gemiddelde bureaustoel vaak te weinig ruimte in de breedte. Om comfortabel te zitten, heb jij een stoel nodig die dat wel heeft. De Bèta Be Plus heeft een wijdere zitting, waardoor jij hier beter in past. En ook hier geldt weer dat de armleggers in de breedte verstelbaar moeten zijn, waardoor je tenminste 3D-armleggers nodig hebt. Let hier dus op bij de aanschaf.

Bèta Be Plus-bureaustoel is volledig in het zwart uitgevoerd, met een chromen voet eronder. De zitting hiervan is breder dan een andere stoel, zodat zwaardere mensen hier goed op kunnen zitten. Deze stoel is verkrijgbaar in andere kleursamenstellingen.

Advies bij het kiezen van je ideale bureaustoel

Met deze tips kom je waarschijnlijk al een heel eind met het kiezen van de beste bureaustoel voor jouw lichaam. Heb je alsnog vragen? Of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag over de juiste keus én als je bij ons langskomt, kun je de stoelen zelf even testen. Dus ben je in de buurt van Ochten? Kom dan gezellig op de koffie.  

Neem contact met ons op!
Outlet Kantoormeubels