De juiste kantoormeubelen als visitekaartje van je bedrijf

De juiste kantoormeubelen als visitekaartje van je bedrijf

Kantoormeubelen zijn natuurlijk onmisbaar in een kantoor. Bij de keuze voor bureaus, bureaustoelen, kasten enzovoort zijn er veel mogelijkheden. Wij adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze.

Bij het inrichten van een kantoor gaat het er uiteraard om dat er simpelweg werkplekken zijn. Maar hoe die werkplekken eruitzien en welke sfeer het kantoorpand ademt is van groot belang.

Minder ziekteverzuim bij juiste kantoormeubelen

Een mooi vormgegeven office met prettige werkplekken en goede kantoormeubelen heeft namelijk een goede invloed op medewerkers. Bij een fijne werkomgeving zijn mensen positiever en is er bijvoorbeeld minder ziekteverzuim.

Uitstralen van identiteit met de juiste kantoormeubelen

Een kantoor is tegelijk het visitekaartje van het bedrijf. Wellicht ontvang je met regelmaat klanten of leveranciers. Zij hebben je bijvoorbeeld gevonden via je met zorg ontwikkelde website. Wanneer je kantoor naadloos aansluit bij wat je wilt uitstralen en bij wat klanten op de website zien, krijgen zij wat ze verwachten. Met de sfeer in het kantoor kun je klanten dus laten zien dat jouw bedrijf bij hen past.

Ergonomische kantoormeubelen

Bij het inrichten van een kantoor gaat het ook om een goede werkplek. Wanneer je de hele dag op een bureaustoel zit, is het van groot belang dat die stoel goed is. En hoe je op de stoel zit, hangt ook weer af van onder andere de juiste hoogte van het bureau en het computerscherm. ‘Zitten is het nieuwe roken’, wordt zelfs weleens gezegd. Een gezonde, verantwoorde werkplek vinden wij daarom heel belangrijk. Maar wat is een ergonomische werkplek?

Ergonomisch wordt vaak in verband gebracht met bureaustoelen, maar het omvat veel meer. Even een klein beetje theorie: het woord ‘ergonomisch’ is afgeleid van Griekse woorden. ‘Ergon’ betekent werk en ‘nomos’ is wet. Ergonomisch gaat dus om werken volgens de wet. Je zou kunnen zeggen: ergonomisch werken is veilig werken, zodat de gezondheid van werknemers gewaarborgd wordt.

Bureaufiets

Zoals gezegd is het belangrijk dat bureau, bureaustoel en computerscherm goed zijn afgesteld. Door gebruik te maken van een monitorarm is het mogelijk een scherm in hoogte te verstellen. En heb je weleens gedacht aan een zit-sta-bureau of een bureaufiets (deskbike)?

Bij ergonomisch werken hoort ook het klimaat in een kantoorpand. Goede ventilatie en natuurlijk lekker veel groene planten, die zorgen voor gezonde lucht en tegelijkertijd ook nog eens een stressverminderend effect hebben.

Ook komt bij ergonomisch werken de sfeer weer terug. Op een plek waar je hele dagen doorbrengt, moet het fijn zijn. Onze dossierkasten kunnen bijvoorbeeld helpen bij een opgeruimd kantoor en onze akoestische panelen verminderen galm in uw pand.

Wat je dan ook nodig hebt, we creëren graag samen met jou een werkomgeving die bij je past en waarin je werknemers op een fijne en goede manier hun werk kunnen doen.

Neem gerust contact op!