Een goed sta bureau: zo vind je ‘m én doe je er lang mee!

Het sta bureau is enorm populair. Het verbetert je gezondheid en werkend Nederland vindt het gewoon heerlijk om staan en zitten af te wisselen. Dus grote kans dat jij ook op zoek bent naar een zit sta bureau. Maar hoe vind je nu een goed sta bureau? Wij delen het met je!

Wat is een sta bureau? 

De meeste mensen weten inmiddels wel wat een sta bureau is. Maar laten we het toch even kort samenvatten: een sta zit bureau is een in hoogte verstelbaar bureau, zodat je erachter kunt zitten en staan. Dit verstellen verloopt elektrisch of via een slinger.  

Wat is een goed sta bureau? 

Dan komen we bij onze hoofdvraag aan: wat is nu een goed hoog laag bureau? Deels hangt dit samen met je persoonlijke voorkeuren. Toch zijn er normeringen en specificaties die de kwaliteit van een sta op bureau garanderen. Welke dat zijn, zetten we hieronder voor je uiteen.  

Man met een lichtblauw overhemd staat achter een elektrisch verstelbaar bureau, met een licht blad erop en een zwart onderstel. Dit is het zit sta bureau 180x80 cm. Om de man heen staan nog meer kantoormeubelen.

Controleer de Europese normeringen

In Europa bestaan er normeringen voor meubilair die garanderen dat het meubelstuk geschikt is voor 95% van de Europese bevolking. En dat het voldoende verstelbaar is om in een goede ergonomische houding te werken.  

Voor bureaus geldt de NEN-EN 527-normering. Dit ligt erin besloten:  

 • De afmetingen van het bureaublad, de hoogte, breedte en diepte van het bureau moeten zorgen voor een comfortabele werkruimte.
   
 • De constructie moet stevig, stabiel en duurzaam zijn. Het materiaal moet kwaliteit hebben.
   
 • Het bureau moet veilig zijn. Dit betekent genoeg draagkracht, afgeronde hoeken en anticollission beveiliging. Zodat er geen vingers tussenkomen.
   
 • Het bureau moet verstelbaar zijn. Zo kan iedereen het sta op bureau aan zijn eigen lichaam en behoeften aanpassen. Om zo rug- en nekklachten te voorkomen.  

Heeft jouw sta zit bureau deze normering? Dan weet je zeker dat je een goede ergonomische houding kunt aannemen. Lees hier meer over hoe je jouw verstelbare bureau instelt op de juiste hoogte. 

Check de garantie op sta op bureaus

De garantie die er op een sta zit bureau zit, geeft een signaal over de kwaliteit van het bureau. Geeft een fabrikant vijf of tien jaar garantie? Dan weet je dat ze vertrouwen hebben in hun eigen product.  

Gaan er veel sta bureaus eerder stuk? Dan wordt het voor hen een duur grapje. Op de meeste van onze hoog laag bureaus zit vijf jaar garantie. We hebben ze ook in tien jaar garantie, dat is onze Professional-lijn.  

Vraag naar duurzame sta op bureaus

Veel fabrikanten hanteren tegenwoordig duurzaamheidseisen voor hun productieproces, materialen en assemblage. Zo verkopen wij hoog laag bureaus die voor 99% gedemonteerd kunnen worden en voor 90% gerecycled als hun levensduur erop zit.  

Bij deze bureaus zijn het bureaublad en de voet ook voor 20% vervaardigd uit grondstoffen. En niks is aan elkaar gelijmd, alles zit in elkaar met schroeven. Dit is allemaal in lijn van de Environmental Product Declaration.  

Kantoorruimte met verschillende werkplekken erin. Daarin staan witte sta op bureaus, met akoestische panelen.

Het voordeel van een duurzaam sta bureau

Het voordeel van een duurzaam in hoogte verstelbaar bureau is dat de materialen doorgaans van een hoge kwaliteit zijn. Daarbij is een lange levensduur onlosmakelijk verbonden aan duurzaamheid, dus je weet ook dat het bureau lang meegaat.  

Sta bureau vs. Vast bureau

Vraag je je misschien af waarom je meer geld zou uitgeven aan een sta bureau? Terwijl je ook een vast bureau kunt kopen? Wij geven je vijf redenen.   

Reden 1: Klein prijsverschil

Hoewel sta op bureaus duurder zijn, is het prijsverschil niet heel groot.  

Reden 2: Geld besparen

Koop je nu vaste bureaus? Dan is de kans groot dat je binnenkort toch sta bureaus in huis haalt. Dit komt doordat het de norm is op werkplekken.  

Reden 3: Nooit meer schroeven

Gaat er een werknemer van 1,90 meter weg en komt er iemand van 1,60 meter terug? Dan hoef je je bureau niet omlaag te schroeven. Met flexplekken is dit helemaal ideaal.  

Reden 4: Personeel aantrekken

Wil je nieuw personeel aannemen? Dan werkt het in je voordeel als je sta op bureaus hebt. De meeste (jonge) mensen zijn het al gewend van hun vorig werkgever en verwachten bij jou hetzelfde te krijgen.  

Reden 5: Beweegt mee gedurende de dag

Ook mensen die nooit staan, gebruiken de functie van een sta zit bureau. Aan het eind van de dag zit je meer ingezakt dan aan het begin. Dan is het voor je houding beter om je bureau iets omlaag te zetten. Met een sta op bureau kan dat. 

Elektrisch bureau vs. Slinger bureau

Dan heb je natuurlijk nog de keuze uit een elektrisch verstelbaar bureau of een slinger verstelbaar bureau. Heeft dit nog invloed op de kwaliteit van je bureau? In principe niet. Wel adviseren wij doorgaans om voor een elektrisch bureau te kiezen. Dit biedt je namelijk meer gebruiksgemak.  

Waardoor je jouw hoog laag bureau eerder in hoogte verstelt en dus het risico op nek- en rugklachten vermindert. Daarbij heeft een elektrisch bureau vaak een memorydisplay waarin je een aantal hoogtes kunt opslaan. Zo heb je het voordeel van een automatisch verstelbaar bureau.  

Juiste stahoogte hoog laag bureau

Wil je een elektrisch bureau kopen? Maar heb je vragen over hoe je het juist gebruikt? Wij schreven eerder al een blog waarin we de zeven belangrijkste vragen over hoog laag bureaus beantwoorden. 

In ‘t kort

Om je ervan te verzekeren dat je een goed verstelbaar bureau koopt, let je op:  

 • De EN-NEN 527-normering 
 • De garantieregeling 
 • Duurzaamheidsaspecten 
 • Verstelmogelijkheden 

Bezoek onze showroom

Wil je graag eerst wat verstelbare bureaus zien voordat je een aankoop doet? Bezoek dan onze showroom aan de Heuningstraat 29 in Ochten, Gelderland. We helpen je daar graag verder! Laat wel even weten dat je komt via 0344-647052, dan zorgen we dat de koffie klaarstaat.  

kastenwand outlet kantoormeubels, van zwart ijzer en gevuld met houten bakken en groene akoestische panelen.
showroom van outlet kantoormeubels met daarin een aantal bureaus in allerlei kleuren en een bartafel met rode barstoelen erachter.
showroom van outlet kantoormeubels met daarin akoestische cabines, een ovaal bureau, bartafel en een stoel.