Goede bureaustoel kopen? Let dan op deze 4 belangrijke punten!

Als je veel achter je bureau werkt, is het cruciaal dat je op een goede bureaustoel zit. Maar hoe weet je nou of je een betrouwbaar model koopt dat jarenlang meekan? Want of je nu naar een kantoormeubelspecialist gaat of naar een meubelgigant: de bureaustoelen zien er even mooi uit. Dus hoe bepaal je dan de kwaliteit? Wij geven je vier tips in dit artikel om echt een goede bureaustoel te kopen!

1: Goede bureaustoel kopen? Let op de instelmogelijkheden!

Om goed ergonomisch te zitten, zijn de instelmogelijkheden heel belangrijk. Deze maken het namelijk mogelijk om een bureaustoel af te stemmen op jouw lichaam. En dat is cruciaal, want anders loop je het risico op nek-, rug- en spanningsklachten.  Met welke opties je dit voorkomt?   

 • 3D- of 4D-armleggers
  Het cijfer voor de ‘D’ geeft aan hoeveel instelmogelijkheden je armleggers hebben. Veel massaproductie-stoelen hebben enkel 2D, dat betekent dat ze alleen omhoog en naar voren schuiven. Met 3D verstel je ze ook in de breedte en met 4D draai je ze naar binnen en buiten. 
 • Zitdiepte-verstelling
  Om de juiste houding aan te nemen achter je bureau, is het belangrijk dat je je zitting kan verstellen met een zitdiepte-verstelling. Check dus of deze optie erop zit.
   
 • Verstelmogelijkheden in de rugleuning
  Ben je langer of kleiner dan gemiddeld? Dan is het belangrijk dat je je rugleuning kunt verstellen en is de stoel idealiter uitgerust met een verstelbare lendensteun. Zo pas je de rug van je bureaustoel namelijk aan de S-kromming van jouw rug aan.  

Wil je er zeker van zijn dat de stoel voldoende instelbaar is? Kies dan voor een bureaustoel met een NEN 1335-normering. Met de NEN 1835-normering zit je helemaal goed, maar de stoelen met dit label zijn weer een treetje duurder.  

2: Slijtvast schuimrubber in de zitting

Het klinkt misschien gek, maar ook voor het schuimrubber in de zitting van je bureaustoel zijn er allerlei kwaliteitseisen. Zo is er traagschuim, koudschuim en latex en deze zijn allemaal voorzien van een kwaliteitskenmerk dat aangeeft hoe sterk het is.

Bij een kantoorspecialist kun je je hierover laten adviseren. Maar sta je in een winkel en wil je een snelle check doen? Zorg dan dat het schuimrubber van de bureaustoel tenminste vier centimeter dik is. Anders zit je binnen de kortste keren al op de plastic onderkant van je zitting.  

3: Martindale-score van de stoffering

Een bureaustoel gebruik je vaak erg intensief en daarom is het van belang dat de stoffering slijtvast is. Zeker gezien de onverminderde populariteit van de spijkerbroek, waardoor stoelzittingen het zwaar te verduren hebben. De slijtvastheid van de stoffering wordt aangegeven in een Martindale-score.

Zoek je een goede bureaustoel, die lang meegaat? Dan kies je voor een stof van minimaal 40.000 Martindale. En heb jij stoelen nodig voor de horeca of voor 24-uursdiensten? Kies dan een stof vanaf 100.000 Martindale, dan weet je zeker dat je op ijzersterke bekleding zit. 

4: De hoogte van de rugleuning

Om je rug de hele dag te ondersteunen, is het belangrijk dat de rugleuning tenminste tot aan de bovenkant van je schouderbladen rijkt. Bij goedkopere bureaustoelen besparen ze vaak op die lengte, want dat scheelt weer materiaal. Maar bij dagelijks gebruik, kan dit op een gegeven moment wel tot klachten in de bovenrug leiden.  

Investeren in gezondheid door een goede bureaustoel te kopen

Bij de IKEA’s van deze wereld zijn de prijzen en looks van de bureaustoelen vaak erg aantrekkelijk. Toch adviseren we je om je uiteindelijke aanschaf bij een specialist te doen. Meubelgiganten kiezen namelijk vaak voor vorm over functie. En dat is niet erg als het gaat om een leuke stoel ter decoratie, maar als je ‘m intensief gebruikt, is functie toch echt belangrijker.

Daarbij hoef je niet eens veel meer geld te reserveren om goed te zitten. Zo heb je al vanaf 285 euro excl. btw al een bureaustoel van 80.000 Martindale, met 3D-armleggers, zithoogte- en zitdiepteverstelling en een rugleuning voorzien van synchroonmechaniek. Hiermee doe je een investering in je gezondheid én ben je uiteindelijk goedkoper uit. Want een stoel als deze gaat erg lang mee!  

Goede bureaustoelen tegen een lage prijs

Ben je nog volop bezig met het vergelijken van bureaustoelen? Dan stellen we graag een aantal kwalitatieve en tegelijkertijd betaalbare modellen aan je voor:  

zwarte bureaustoel met een net weave rugleuning en meerdere instelmogelijkheden

Advies inwinnen

Wil je meer weten over goed, ergonomisch zitten? Wij adviseren je graag over de bureaustoel die het beste bij jouw lichaam en behoeften past. Neem contact met ons op om hierover verder te praten! 

Neem contact met ons op!