Met deze 3 klimaatvriendelijke acties verduurzamen wij jouw kantoormeubilair

Materialen delven, het maken, verplaatsen en verkopen van meubilair kost energie en levert CO2-uitstoot op. Bij Outlet Kantoormeubels vinden we het belangrijk om hier iets aan te doen en de kantoormeubelbranche stap voor stap te verduurzamen. Hoe wij dat doen lees je hier. 

Europese fabrikanten

Om de uitstoot van CO2 te beperken, focussen wij voornamelijk op fabrikanten in Nederland en Europa. Zo legt een meubel minder afstand af voordat het bij ons en bij jou binnen is. Dit scheelt veel in transportenergie. Daarnaast hebben wij meer zicht op de productiewijze; zo weten we hoe de meubels worden gemaakt en hoe de arbeidsomstandigheden in de fabrieken zijn. 

Combineren van leveringen

Bij het bezorgen van gekocht meubilair maken wij ook duurzame keuzes. Wij onderzoeken namelijk altijd of we verschillende leveringen met elkaar kunnen combineren. Zo voorkomen wij dat we onnodig extra naar een dezelfde plek rijden en maken we die rit maar één keer. Hierdoor is een levering soms wat later op locatie, maar besparen we wel op CO2-uitstoot en energie. Zo zorgen wij voor een duurzame levering.

Compensatie CO2-uitstoot

Natuurlijk kost het toch altijd energie om meubilair bij jou op locatie te krijgen. Daarom compenseren wij via Trees for All het aantal ton CO2 dat we uitstoten tijdens het voltooien van jouw aankoop. Van het geld dat wij hiervoor doneren, planten zij weer bomen in landen zoals Mexico en Bolivia. Zo zorgen we samen dat er weer meer zuurstof de lucht in komt.

Impact compensatie CO2-uitstoot

Wat gebeurt er met onze donatie aan Trees for All? Niet alleen zorgen zij ervoor dat er meer CO2 wordt opgeslagen in bomen, ze werken ook aan een beter klimaat. Door bomen bij te planten, herstellen ze ecosystemen en vergroten ze de leefgebieden van planten en dieren.

Daarnaast kiezen zij er bewust voor om dit te doen in ontwikkelingslanden om zo ook bij te dragen aan de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Ze betrekken hen namelijk bij hun werkzaamheden waardoor er meer werkgelegenheid ontstaat. Ook helpen ze lokale boeren bij het opzetten van duurzame landbouw. En dit is nog maar een greep uit de verschillende projecten die zij wereldwijd draaien. We doen het dus niet alleen voor de bomen, maar ook voor dier en mens.

Meer weten?

Vind jij het belangrijk dat je jouw meubilair op een duurzame en klimaatvriendelijke manier aanschaft? En wil je precies weten hoe wij hieraan bijdragen? Je kunt hierover altijd contact met ons opnemen, dan lichten wij dit toe. Mail naar info@outletkantoormeubels.nl of bel naar 0344-647052.

Neem contact op