Ontdek de voordelen en mogelijkheden van de akoestische cabines

Steeds meer bedrijven en instellingen schaffen akoestische cabines aan. Maar waarom eigenlijk? Wegen de voordelen echt op tegen de investering? Wij vertellen je graag meer over waarvoor je een akoestische cabine gebruikt én wat het je oplevert. 

Waarom een akoestische cabine aanschaffen?

Een akoestische cabine is natuurlijk altijd hetzelfde product; met wat verschillen in materiaal, grootte en opties, natuurlijk. Maar hoe bedrijven en organisaties zo’n cabine inzetten, verschilt sterk. Zo gebruiken ze het voor: 

 • Privégesprekken
 • Onlinesalestrainingen 
 • Programma-instructies
 • Vergaderingen
 • Stil werken
 • Interviews houden
 • En meer
Neem contact met ons op

Voorbeelden uit de praktijk

Een akoestische cabine aanschaffen, is een stevige investering, maar het levert ook zeker voordeel op. Zo ziet een van onze klanten, een softwareontwikkelaar, dat de productiviteit van medewerkers omhooggaat sinds zij in alle rust kunnen werken en overleggen. Dit levert ook meer werkplezier op.

Een nóg groter voordeel voor hen, is dat zij vanuit de akoestische cabines softwaretrainingen op afstand kunnen faciliteren. Hierdoor kost het hun geen reistijd, zijn de uren van hun medewerkers beter inzetbaar en zetten ze inmiddels een leaseauto minder in. En door de betere inzetbaarheid hebben ze minder mensen nodig voor dezelfde werkzaamheden. Tel uit je winst.

voordelen akoestische cabines

Akoestische cabines op scholen

Bij onderwijsinstellingen zien wij de populariteit van de akoestische cabine omhoogschieten. Hier zetten ze de cabine in als focuswerkplek. Kinderen die snel overprikkeld raken, komen erin tot rust. En als het nodig is, krijgen ze er ook één op één les. Daarnaast worden de akoestische cabines ook gebruikt voor een kort overleg.

Welke akoestische cabine past bij jou?

Zoals we hierboven al schreven, varieert een akoestische cabine in grootte, materiaal en opties. Maar welke past bij jou, jouw bedrijf en het doel dat je voor ogen hebt?

 1. De telefooncel
  De kleinste akoestische cabine begint zo ongeveer bij 100 cm x 100 cm. Deze wordt meestal gebruikt als telefooncel. Een plek waar je een wat langere call houdt of een interview doet. Ideaal als er veel gebeld wordt op jouw werkvloer.
 2. De stiltewerkplek
  De stiltewerkplek begint vanaf zo’n 230 cm x 245 cm. Hierin kunnen twee personen samenwerken. Handig als ze in duo’s of teams aan projecten werken. De stiltewerkplekken kunnen tot zo’n zes personen huizen.
 3. De akoestische vergaderruimte
  Dan komen we bij de grote jongens uit. De akoestische vergaderruimtes beginnen vanaf zo’n zes personen, maar kunnen zo groot worden als jij zelf wilt. Je kunt ze uitbouwen tot akoestische huiskamers. Een uitkomst als je een groot, open kantoorpand hebt, met weinig afgebakende ruimtes.

Lees hier meer over alle soorten akoestische cabines.

Nog meer mogelijkheden

Dit is nog maar het topje van de ijsberg van alle mogelijkheden. Want akoestische cabines zijn er inmiddels in zoveel variaties dat er bijna voor elke akoestische vraag wel een passende oplossing is.

Ben jij op zoek naar een akoestische cabine? Neem dan contact met ons op via info@outletkantoormeubels.nl of bel naar 0344-647052. We helpen je graag!