Wat maakt een bureaustoel goed? Outlet Kantoormeubelen legt het uit

Veel Nederlanders hebben tegenwoordig een zittend beroep. Daarom is een goede bureaustoel heel belangrijk. En door onze kantoorstoelen outlet weten we uit ervaring dat de kwaliteit ‘m niet per definitie in de prijs zit, maar in de juiste verstelmogelijkheden. Deze verstelmogelijkheden van jouw bureaustoel zijn zelfs zo belangrijk dat de EU er een normering aan heeft verbonden: de NEN 1335.

NEN 1335-eisen

Aan welke kenmerken moet een bureaustoel dan voldoen? Nou, hieraan: 

  • Een zithoogte die te verstellen is tussen de 40 en 51 cm
  • Een zitdiepte tussen de 40 en 42 cm
  • De zitting moet minimaal 38 cm diep zijn
  • De rugleuning moet minimaal 22 cm hoog zijn
  • De armleggers zijn minimaal 4 cm breed en 20 cm lang en staan 10 cm van de zitting af
  • De armlegger is verstelbaar tussen de 20 en 25 cm boven de zitting
  • Idealiter heb je 4D-armleggers; armleggers die op vier punten te verstellen zijn

Deze eisen checken wij altijd in onze kantoorstoelen outlet, zodat we jou goed adviseren over een geschikte bureaustoel. Maar deze onderdelen zijn niet als enige van belang.

Stoffering

Ook de stoffering van je kantoorstoel draagt bij aan de levensduur van je zitvlak. We dragen namelijk steeds vaker jeans naar ons werk; een harde stof die de slijtage van je bekleding versnelt. Je kunt natuurlijk zachtere broeken dragen, maar een andere – en volgens ons de betere – oplossing, is de kantoorstoel stofferen met een slijtvaste stof. 

Martindale

Slijtvastheid meet je in “Martindale”. Hoe hoger de Martindale, des te trager een stof slijt. Als je elke dag zit, is het verstandig om een stof van minimaal 50.000 Martindale aan te schaffen. Dit betekent dat de stof pas versleten is na 50.000 zituren. Daar kun je even mee vooruit.

Proef zitten

Hoe weet je nu of een bureaustoel geschikt is voor jou? Door advies in te winnen bij onze collega’s en door proef te zitten. De kantoorstoelen uit onze outlet mag je meenemen naar je eigen werkplek om ze een aantal dagen te testen. Zo weet je precies of je de juiste zitbolide koopt voor de komende vijf tot tien jaar. En met een kantoorstoel van Outlet Kantoormeubelen zit je sowieso goed. 

Neem contact op

Benieuwd naar ons aanbod? Of wil je graag advies? Neem contact met ons op!

Contact