Project: Luxe en mobiele akoestische stiltewerkplek voor Driestar hogeschool

Op een hogeschool lopen er altijd duizenden mensen rond en dús is er ook altijd lawaai. Je kunt je wel voorstellen dat er dan behoefte is aan stiltewerkplekken. Hierin wilde de Driestar hogeschool voorzien, alleen hoe was nog even de vraag. Daarom klopten ze aan bij Outlet Katoormeubels om de mogelijkheden van een akoestische stiltewerkplek voor hun hogeschool door te spreken.

Neem contact op

Probleem: permanente stiltewerkplekken

Kees Codee, projectmanager bij Driestar educatief, was al even bezig met het organiseren van de stiltewerkplekken. Van een andere partij had hij een ontwerp liggen voor permanente, ingebouwde werkplekken. Alleen verandert er nog weleens wat in de inrichting van een hogeschool en het is erg moeilijk om de ventilatie op orde te krijgen in permanente stiltewerkplekken. Dus dit was niet de ideale oplossing.

akoestische stiltewerkplek hogeschool

Oplossing: akoestische stiltewerkplek hogeschool

Na wat zoekwerk kwam Kees uiteindelijk bij ons uit. We bespraken met hem waar de stiltewerkplekken aan moesten voldoen. Op basis daarvan maakten we een overzicht met de verschillende mogelijkheden. Want opties zijn er genoeg in het land van akoestische stiltewerkplekken. Uiteindelijk kwamen we uit bij de cabines van Mikomax.

stiltewerkplek hogeschool

Mercedes onder de akoestische oplossingen

De akoestische cabines van Mikomax zijn niet de goedkoopste in de markt, maar wel één van de beste merken. Deze cabines zijn mooi afgewerkt, dempen geluid enorm goed, ventileren snel en zijn zonder demontage te verplaatsen. Dat laatste maakte het voor Kees, in de context van de hogeschool, extra interessant. Hij koos voor de Hush Meet S, dit is een stiltewerkplek waar vier mensen kunnen zitten. Compact in vergelijking met de Hush Meet L die acht personen kan huizen.

binnenkant stiltewerkplek

Resultaat: akoestische cabines direct in gebruik op hogeschool

De levering en montage van de akoestische cabines verliep vlot. En met dat ze stonden, werden ze in gebruik genomen. Daaruit alleen al bleek hoeveel behoefte er aan een stilteplek was. Inmiddels zijn de cabines bijna nooit meer onbezet en dat zien we graag.

Ben je na het lezen benieuwd welke akoestische oplossingen bij jouw organisatie en vraagstuk passen? Neem dan gerust contact met ons op!

stiltewerkplek hogeschool
binnenkant stiltewerkplek
akoestische stiltewerkplek hogeschool