Goedkoop de akoestiek van jouw kantoor verbeteren? Het kan!

Werken met allemaal lawaai om je heen, daar zit niemand op te wachten. Want het vermindert de concentratie en zorgt voor onderlinge frustraties. Daarom wil je de akoestiek in jouw pand goed voor elkaar hebben. Alleen, kost dat geen bakken met geld? Nee, dat hoeft zeker niet zo te zijn. Wij geven je een aantal tips om goedkoop je akoestiek te verbeteren.  

Goedkoop je akoestiek regelen? Begin bij de bouw

De beste manier om goedkoop uit te zijn bij het regelen van je akoestiek is om het mee te nemen bij de bouw van je pand. Het is goedkoper om het direct goed te doen, dan om het achteraf te regelen. Want de materialen waarmee je bouwt, bepalen de kwaliteit van je akoestiek en vaak betaal je niet eens een meerprijs. Waar moet je opletten? 

  • Kies zoveel mogelijk voor zachte materialen: tapijttegels, houten wanden met een reliëf, een systeemplafond van akoestische tegels. Kortom: geen beton.
  • Verfraai je ruimtes met geprint akoestisch doek, in plaats van behang. Dit kost iets meer, maar levert je veel op. 
  • Zorg in het ontwerp van je kantoortuin voor voldoende elementen om het geluid te breken. Denk aan glazen panelen, akoestische schermen op de bureaus of gestoffeerde raamdecoratie. 

Akoestiek in de kantoortuin

De grootste uitdaging bij het bereiken van een goede akoestiek zit ‘m erin dat het clasht met onze ideeën over een kantoortuin. We willen graag overzicht en een ruimtelijke indeling, maar dit komt de akoestiek niet ten goede. Daarom is het verstandig om toch vakken en afscheidingen toe te voegen aan jouw kantoorinrichting. 

Neem contact met ons op

Akoestiek regelen na de bouw

Zit jij al in een bestaand pand en word je er elke dag mee geconfronteerd dat het geluid alle kanten op kaatst? Dan helpen wij jou graag bij het verbeteren van je akoestiek. Hoewel je het in de meest ideale situatie tijdens de bouw regelt, kan het ook nog genoeg daarna.

En ook dan hoeft een goede akoestiek niet duur te zijn. Je slaat al een grote slag als je de ruimte zo inricht dat je het geluid op strategische plekken breekt. Voeg dan nog wat plantenbakken en vloerkleden toe en je merkt direct het verschil. Én dan heb je amper geld uitgegeven.

Neem contact op

Waar die strategische plekken zitten en met welke goedkope ingrepen je nog meer van jouw chaotische kantoortuin een oase van rust maakt? Daar adviseren onze akoestiekexperts je graag bij! Neem contact op via verkoop@bas-kantoormeubelen.nl.