Op zoek naar een plantenbak voor kantoor? Wij weten van planten!

We spenderen een groot deel van onze tijd aan werk. Dan wil je er toch leuk bij zitten? Regel daarom een plantenbak voor op kantoor. Niet alleen breng je groen in je omgeving, waarmee je rust creëert, maar je dempt ook het geluid. Want plantenbakken hebben ook een akoestische functie. Welke plantenbakken er zijn? Lees het hier.

Neem contact op

Houten plantenbak voor kantoor

De veelzijdigste groenvoorziening is de houten plantenbak. Deze kun je tussen duobureaus en in je kantine plaatsen of gebruiken als afscheiding in je kantoortuin. Deze plantenbak vul je vervolgens met echte of met nepplanten, om zo tot een groen geheel te komen. En wil je even wat anders? Dan wissel je het in no time om voor iets nieuws.

plantenbak voor kantoor

Plantenbak voor vergadertafel

Naast de houten plantenbak hebben we ook de vergadertafel Nova Wood. Deze tafel wordt omgeven door een houten stellage waar bovenin plantenbakken zijn bevestigd. Hierbij creëer je ook een soort afscheiding en een hele andere look op je kantoorvloer. Want het oogt als een bloemig balkon aan de Italiaanse Rivièra. Wie wil daar nu niet bij wegdromen?

plantenbak naast elektrisch verstelbaar bureau

De groene flexwall plantenbak voor kantoor

Wil je je kantooromgeving echt een oppepper geven? Ga dan voor onze Flexwall. Dit is een kastenwand die bestaat uit open gedeeltes en kastjes, waarin je ook prachtige groene plantenbakken kunt plaatsen. Aan deze kast bevestigen wij vaak een bartafel. Hieraan kun je staand werken, overleggen of gezellig lunchen. Zo geef je je kantoor een informele en tegelijkertijd chique sfeer mee, want je kunt niet ontkennen dat deze flexwall uitstraling heeft.

planten flexwall kantoor

Veelgestelde vragen over plantenbak voor kantoor

Vraag 1: Hoe verhouden de kosten van het onderhoud van nepplanten zich tot die van echte planten op lange termijn, rekening houdend met zaken zoals watergeven, snoeien, en eventuele vervanging?

Antwoord: De kosten voor het onderhouden van nepplanten zijn over het algemeen lager dan die van echte planten omdat je niet te maken hebt met kosten voor water, meststoffen of vervanging bij het overlijden van planten. Echte planten vereisen regelmatig onderhoud zoals water geven, snoeien, en soms vervangen, wat op lange termijn kan optellen. Nepplanten daarentegen hebben alleen af en toe een stofbeurt nodig.

Vraag 2: Kunnen nepplanten ook bijdragen aan de akoestische voordelen die worden genoemd, en zo ja, hoe effectief zijn ze vergeleken met echte planten?

Antwoord: Nepplanten kunnen ook bijdragen aan de akoestische voordelen in een kantooromgeving, maar hun effectiviteit kan variëren. De materialen van nepplanten kunnen geluiden absorberen of verstrooien, maar echte planten hebben het vermogen om geluidsgolven te absorberen door hun bladeren, stengels en houtachtige delen, wat ze doorgaans effectiever maakt in geluidsdemping.

Vraag 3: Als ik ervoor kies om echte planten in deze plantenbakken te plaatsen, welke aanpassingen of extra maatregelen moet ik dan nemen om te zorgen voor een goede gezondheid van de planten en het voorkomen van lekkage of waterschade?

Antwoord: Als je echte planten in je plantenbakken wilt plaatsen, moet je dit bij het bestellen aangeven. Dan zorgen wij dat de plantenbakken worden voorzien van folie, zodat het water niet in de bak kan trekken. Daarbij is het belangrijk voor de waterafvoer dat je een laag grind of hydrokorrels op de bodem van de plantenbak legt. Daarnaast moet je rekening houden met de lichtbehoefte en waterfrequentie van de planten om ze gezond te houden.

Neem contact op

Kun jij niet wachten om je kantooromgeving wat te vergroenen? Nou, wij weten wel van planten, dus klop gerust bij ons aan. Neem hier contact met ons op, dan spreken we met jou alle mogelijkheden door. Want dat zijn er nog veel meer dan we in de webshop weergeven!