Hier moet een goede bureaustoel aan voldoen

Wat is een goede bureaustoel?

Een goede vraag! Wanneer je veel zit, heeft de kwaliteit van een bureaustoel invloed op je gezondheid. Er lopen ontzettend veel mensen bij de fysiotherapeut met rug-, nek- en schouderklachten. Veel zitten is helaas nooit goed voor je. Gelukkig zijn er genoeg opties om van houding te wisselen, ook wanneer je de hele dag bezig bent met beeldschermwerk. Denk aan een zit-sta-bureau, een balanskruk of een deskbike.

Je ontkomt er helaas niet aan dat je toch een aantal uur per dag zit. In dat geval is het belangrijk dat je goed en comfortabel zit. Wat goed zitten is, dat is voor iedereen anders. Het heeft alles te maken met hoe je lichaam in elkaar zit. Ben je lang of kort, hoe is je bouw en hoe is de stand van je bekken?

1. Een goede bureaustoel stuurt je lichaam

Je Bekken is belangrijk. Waarom? Dit lichaamsdeel verbindt namelijk het bovenlichaam met de benen en is daarom van grote invloed op je zithouding. Wanneer je lichamelijke problemen hebt ondervonden als gevolg van te veel zitten, heb je het hier wellicht weleens over gehad met een fysiotherapeut. Een goede stoel zorgt ervoor dat je bekken licht naar voren gekanteld wordt. Wanneer het bekken juist naar achteren gekanteld staat (bijvoorbeeld na lang zitten) kan dat rug- en nekklachten tot gevolg hebben.

Het is verstandig om goed te voelen. Neem er rustig de tijd voor om de juiste bureaustoel uit te zoeken. Ga bijvoorbeeld proefzitten en ervaar ook hoe het is om langer op een bepaalde bureaustoel te zitten. En voel het verschil tussen stoelen. Een stoel die voor de één perfect is, kan voor een ander minder fijn zijn. Wat doet een stoel met de stand van je lichaam? Kun je er ontspannen in zitten? Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. 

2. Een goede bureaustoel is verstelbaar

Misschien ligt het voor de hand, maar een goede bureaustoel moet verstelbaar zijn. Natuurlijk in hoogte van stoel en armleggers, maar het kan ook nodig zijn om de zitdiepte en de rug te verstellen. Ook een elektrisch verstelbaar bureau is beter voor het lichaam. 

goede bureaustoel

3. Een goede bureaustoel is soms wat duurder

Het is niet altijd per definitie zo dat iets duurders ook beter is. Toch is het slim om op een bureaustoel niet te bezuinigen wanneer je veel zit. Zit je ook voor langere tijd heerlijk op een bureaustoel uit een lagere prijsklasse: heel fijn! Maar is dit voor jou geen goede optie, ga dan (afhankelijk van je budget natuurlijk) niet voor de meest basic bureaustoel. Een goede, ergonomisch verantwoorde stoel kan veel ellende besparen. Ga voor kwaliteit, want het gaat tenslotte om je gezondheid!

Wil je graag goed zitten? We adviseren je graag! Neem gerust contact op over de mogelijkheden van proefzitten of wanneer je meer wilt weten over onze producten.