Bij de aankoop van een hoekbureau komen allemaal vragen kijken. Ga je voor een hoek links of rechts? Kies je voor een hoekbureau met of zonder opbergruimte? En, de meest basisvraag, kies je voor een groot of klein hoekbureau? Wij helpen je om de keuze te maken!
Wat is een groot en wat is een klein hoekbureau?
Als je voor het eerst een hoekbureau koopt, is het misschien onduidelijk welke maten nu groot en welke klein zijn. Wij zetten het op een rij:
- Kleinst: 120 bij 80 cm
- Klein: 140 bij 80 cm
- Middel: 160 bij 80 cm
- Groot: 180 bij 80 cm
- Grootst: 200 bij 80 cm
Met maatwerk zijn er nog grotere maten mogelijk, maar standaard is een lengte van 180 of 200 cm de max. Tegen dit hoofdbureau zet je natuurlijk een aanbouw – een extra, kleiner bureaublad voor meer ruimte. Deze is vaak 60 cm breed bij 80 cm.
Wanneer kies je voor een klein hoekbureau?
Een klein hoekbureau is ideaal als je weinig ruimte hebt in jouw kantoor of goedkoop klaar wilt zijn. Maar je toch graag een aanbouw wilt om apparatuur of papieren dossiers op te zetten.
Een hoekbureau van 120 bij 80 cm, met een aanbouw van 60 bij 80 cm, neemt namelijk minder dan 1 vierkante meter in. Toch adviseren wij wel om minimaal voor de 140 bij 80 cm (en idealiter voor de 160 bij 80 cm) te gaan.
Want de aanbouw plaats je tegen het hoofdblad aan. Waardoor je de breedte van de aanbouw van je werkruimte aan het hoofdblad moet aftrekken. Vaak is deze 60 cm breed. Dus bij een bureau van 120 bij 80 cm heb je dan nog maar 60 cm werkruimte over.
Wanneer kies je voor een groot hoekbureau?
Een groot hoekbureau is heel handig als je:
- Veel apparatuur om je heen hebt (printers, labelwriters, tekentablets, etc.)
- Met grote en/of meerdere beeldschermen werkt
- Met grote bouwtekeningen aan de slag gaat
- Met veel papieren dossiers werkt
De apparatuur en papieren dossiers stal je dan uit op je aanbouw, zodat je je hoofdbureau volledig vrij hebt om aan te werken.
Wil je een hoekbureau met extra opbergruimte? Kijk dan naar directiebureaus met hoek. Hierbij is de aanbouw vaak direct een opbergkast.
Wat als je alleen budget hebt voor een klein hoekbureau?
Is budget je enige reden om voor een klein hoekbureau te kiezen? Dan raden we je aan om het over een andere boeg te gooien. De reden dat je een hoekbureau wilt, is waarschijnlijk omdat je:
- Je hoofd werkruimte vrij wil houden van paperassen
- Apparatuur en papieren dossiers op de aanbouw wil leggen
Hier zitten alleen wat haken en ogen aan als je voor een klein bureau met hoek gaat.
Nadelen van een klein hoekbureau
Bij een bureau met hoek van 120×80 cm, houd je namelijk maar weinig werkruimte over. Dus ga je er in werkcomfort niet zoveel op vooruit. Dan raden wij aan om gewoon voor een (zit sta) bureau van 120 of 140 bij 80 cm te kiezen.
En dit bureau aan te vullen met een tafel of rol- of schuifdeurkast. Op die kast plaats je dan je apparatuur en in de kast leg je al je dossiers. Dan heb je zowel een opgeruimde werkplek als een bureau met voldoende ruimte om comfortabel aan te werken.
Goedkope werkplek met veel ruimte
Wil je echt goedkoop een werkplek met veel ruimte kopen? Kijk dan rond in ons assortiment van tweedehands kasten. En doe er direct een gebruikt slingerbureau bij. Dan heb je voor een prikkie de werkruimte die je zoekt.
Koop jouw hoekbureau!
Ben je eruit over welk type bureau met hoek je wilt? Kijk dan nu rond in ons assortiment en koop het hoekbureau dat bij jou past.
Twijfel je nog? 👉 Lees dan hier onze gids bij het aankopen van hoekbureaus.