Een zit-sta-bureau vermindert gezondheidsrisico’s

Een zit-sta-bureau vermindert gezondheidsrisico’s

Waarom zou ik kiezen voor een zit-sta-bureau? Deze vraag krijgen wij regelmatig. Wat mensen tegenhoud, is vaak dat ze verwachten er weinig tot geen gebruik van te maken. Daarom zetten we de voordelen van een zit-sta-bureau op een rijtje.

Wat is goed voor jouw gezondheid?

‘Zitten is het nieuwe roken’, hoorden we een aantal jaren geleden. Nu is zitten op zich natuurlijk helemaal niet slecht. Véél zitten daarentegen is niet goed voor onze gezondheid. Voor medewerkers die hele dagen op kantoor zitten, kan het dus wat betreft de gezondheid veel schelen als zij op welke manier dan ook wat meer in beweging komen. Wij hebben daar een uitkomst voor. 

Zeg je middagdip gedag met een zit-sta-bureau

Dat kan door regelmatig even heen en weer te lopen, door een bureaufiets (deskbike) te gebruiken of natuurlijk door de zit-sta-werkplek. Het is misschien even wennen om te midden van je zittende collega’s ineens te gaan staan, maar het helpt je wel om je middagdip tegen te gaan. Door een actievere houding aan te nemen voel je je tegelijk ook fitter. En wat dat wennen betreft: niet over nadenken en gewoon doen. ‘Vier uur Cup-a-Soup’ wordt ‘vier uur bureau omhoog’.

Gezonde werkhouding

Wie gedurende de dag wisselt van werkhouding en dus eens een tijdje gaat staan, vermindert daarmee gezondheidsrisico’s. De bloedsomloop is beter wanneer we staan en nek-, rug- en schouderklachten verminderen. Het is dus kort samengevat ergonomischer.

Elektrisch verstelbare bureaus

Voor wie nog niet overtuigd is, een zit-sta-bureau kent nog een groot voordeel: het bureau is in hoogte verstelbaar en daarom ook voor iedere werknemer perfect af te stellen bij een zithouding. Wanneer je als bedrijf werkt met flexwerkers is dit helemaal praktisch. Wat ook een geweldige uitkomst is, is onze elektrisch verstelbare bureaus. 

Het verstellen kan op verschillende manieren. Er is keuze tussen een slingerbureau, een elektrisch verstelbaar bureau en een bureau met gasveer. Bij een slingerbureau draai je het bureau zelf omhoog en naar beneden door middel van een slinger. Bij een elektrisch bureau gaat het, je raadt het al, elektrisch en bij een gasveerbureau werkt het zoals bij een bureaustoel: omhoog gaat vanzelf en om het bureau weer naar beneden te zetten duw je erop. Zit-sta-bureaus hoeven trouwens helemaal niet duur te zijn, we hebben ze al vanaf €269. Wanneer je toch nog twijfelt over het wel of niet aanschaffen van zit-sta-werkplekken, adviseren wij je graag telefonisch of onder het genot van een bakje koffie.

Bekijk elektrisch verstelbare bureaus