De voordelen van ladeblokken met lades

De één gebruikt het voor papieren, de ander bergt z’n broodtrommel op in het ladeblok. Onze praktische ladeblokken op wielen zorgen hoe dan ook voor een opgeruimd bureau.

Daarom kies je voor ladeblokken met lades

We kennen allemaal wel de collega’s die alles wat in de weg ligt in hun ladekast proppen en die met een beetje geluk één keer per jaar uitmesten. En hoewel dat je bureau lekker opruimt, is het natuurlijk niet het meest efficiënte gebruik van een ladeblok.

Het is daarom handig na te denken over waarvoor het ladeblok gebruikt moet worden. Afhankelijk van wat je erin op wilt bergen zijn er verschillende opties voor ladeblokken met lades:

  • gewone lades;
  • een pennenlade;
  • een afsluitbare lade;
  • een dossierlade/hangmappenlade.

Onze verrijdbare ladeblokken zijn er in verschillende maten en kleuren. Zo hebben we onder andere een ladekast met een dossierlade, twee gewone laden, een pennenlade en een topblad, maar er zijn natuurlijk ook allerlei andere samenstellingen.

De kasten zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, aluminium, antraciet en zwart. De topbladen leveren we onder andere in verschillende soorten eiken, lichtgrijs en wit.

Refurbished ladeblokken met lades #tweedekans

Op onze website en op Marktplaats vind je trouwens met regelmaat ook gebruikte ladeblokken met een aantrekkelijke prijs.

Bekijk onze ladeblokken
ladeblokken

Veelgestelde vragen rond ladeblokken met lades

Vraag 1: Wat zijn de voordelen van het hebben van een pennenlade of een afsluitbare lade in vergelijking met gewone lades?

Antwoord: Een pennenlade is bijzonder handig wanneer je bureau vaak bezaaid ligt met kleine voorwerpen zoals pennen, paperclips, en post-its. Deze kleine items kunnen gemakkelijk door een gewone lade rollen en verloren raken tussen grotere items. Een pennenlade houdt deze kleine voorwerpen netjes georganiseerd en snel bereikbaar.

Aan de andere kant is een afsluitbare lade essentieel voor het bewaren van privacygevoelige documenten. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het noodzakelijk om dergelijke documenten veilig achter slot en grendel op te bergen. Dit beschermt niet alleen de privacy van de betrokkenen maar zorgt ook voor compliance met de wetgeving.

Vraag 2: Hoe bepaal ik welk type ladeblok het beste past bij mijn specifieke behoeften op kantoor of thuis?

Antwoord: Om het juiste ladeblok te kiezen, is het belangrijk om te kijken naar de aard van je werkzaamheden en de items die nu ongeorganiseerd op je bureau liggen. Als je bureau voornamelijk bedekt is met papierwerk of grotere voorwerpen, dan volstaan gewone lades.

Echter, als je bureau vaak een verzameling is van kleine items, dan biedt een pennenlade uitkomst door deze kleinigheden overzichtelijk te bewaren. Voor het opbergen van gevoelige documenten is een afsluitbare lade vereist.

En als je te maken hebt met veel losse papieren die geordend moeten worden, is een dossierlade of hangmappenlade een ideale keuze. De selectie hangt dus sterk af van de specifieke items die je nodig hebt om te organiseren en te beveiligen.

Vraag 3: Zijn er bepaalde criteria of tips voor het onderhouden en organiseren van een ladeblok om het meest efficiënte gebruik ervan te waarborgen?

Antwoord: Wat onderhoud betreft, zijn er enkele eenvoudige richtlijnen om je ladeblok in goede staat te houden. Ten eerste is het raadzaam om lades rustig te openen en te sluiten, om slijtage aan het schuifmechanisme te voorkomen. Het gebruik van fysiek geweld, zoals tegen de lades schoppen, kan schade veroorzaken en dient vermeden te worden.

Regelmatig de lades schoonmaken is ook een goede gewoonte, omdat dit vuilophoping in de schuifmechanismen voorkomt. Dit kan de levensduur van het ladeblok verlengen. Voor de organisatie binnen de lades kan het nuttig zijn om gebruik te maken van ladeverdelers of bakjes om items gescheiden en geordend te houden, wat het dagelijks gebruik efficiënter maakt.