Snel je akoestiek verbeteren? Ontdek het akoestisch paneel voor systeemplafonds

Stel, je betrekt een nieuw kantoorpand. Alles lijkt perfect, totdat je er daadwerkelijk met collega’s aan de slag gaat. Wat blijkt? De akoestiek is verschrikkelijk. Je kunt elkaar overal woordelijk verstaan en als er meerdere mensen bellen, is concentreren onmogelijk. Hoe los je dit snel op? Met het akoestisch paneel voor systeemplafonds.

Bekijk het akoestische plafondpaneel

Wat maakt akoestiek slecht?

Met akoestiek bedoelen we het volgende: de invloed die een ruimte heeft op de klank en galm van geluid. Wat je vaak ziet, is dat bij industriële kantoorpanden het erg moeilijk is om voor een goede akoestiek te zorgen.

De harde materialen, hoge plafonds en miniem gemeubileerde ruimtes, kaatsen geluidsgolven keihard terug. Hierdoor blijven deze lang natrillen, en ontstaat er dus dat irritante geroezemoes.

Akoestiek kantoor verbeteren

Om de akoestiek te verbeteren op jouw kantoor, moet je de geluidsgolven absorberen. Hiervoor heb je zachte en/of ruwe materialen nodig. En moet je objecten in de ruimte plaatsen, bij voorkeur tegen de wanden, om geluidsgolven te breken.

Hiervoor heb je verschillende akoestische materialen nodig, die niet altijd snel te leveren of gemakkelijk te monteren zijn. Daarom bieden wij een snelle, eenvoudige oplossing.

Akoestisch paneel voor systeemplafonds

De akoestische oplossing waarmee je snel je akoestiek kunt verbeteren, is het akoestisch paneel voor systeemplafonds. Hierbij vervang je simpelweg een plafondtegel voor een akoestische tegel. Kind kan de was doen, dus geen monteurs nodig. Je bestelt simpelweg een aantal tegels, verwisselt ze en je dempt al de geluidsgolven in je kantoor.

Bekijk het akoestische plafondpaneel
akoestisch plafondpaneel

Aanvullende maatregelen naast akoestisch paneel

Het kan zijn dat het plaatsen van een akoestisch paneel in je systeemplafond niet voldoende is. Afhankelijk van de ruimte zul je meer akoestische oplossingen moeten toevoegen. Wat is er dan nog allemaal mogelijk? Nou, kijk bijvoorbeeld eens naar een akoestische schuifdeur kast, vrijstaand akoestisch paneel, of laaghangende plafondpanelen. Dit zijn ook erg goede materialen om de akoestiek mee te verbeteren.

Advies rondom akoestiek

Op het gebied van akoestiekverbetering is nog veel meer mogelijk dan we in dit artikel weergeven. Daarom nemen wij graag een adviserende rol in om zo’n groot mogelijk effect te behalen op jouw kantoor.

Dit doen we door jouw ruimtes als eerst te analyseren. Want wat bij de een werkt, werkt voor de ander weer niet. Dus voorkom onnodige uitgaves en klop eerst bij ons aan voor advies. Wij helpen je graag op weg!

Vraag akoestisch advies aan