Akoestische werkplek: weg met irritante kantoorgeluiden

Akoestische werkplek: weg met irritante kantoorgeluiden

Iets waar je misschien niet als eerste aan denkt bij het inrichten van een kantoor is akoestiek. Een akoestische werkplek is op meerdere manieren te realiseren.

Niets zo vervelend als een galm of weerkaatsing van de kantoorgeluiden van je collega’s. Een beetje geluid is gezellig, maar het is niet meer fijn als het door de ruimte echoot.

Voeg stoffen toe aan de ruimte om geluid te dempen

Een prettige akoestiek is op verschillende manieren te realiseren. Het begint bij de materialen in een ruimte. Harde materialen als beton en staal weerkaatsen geluid, terwijl stoffen en hout geluid dempen. Een manier om geluid in een galmende ruimte te dempen bestaat dan ook uit het toevoegen van stof in de vorm van akoestische panelen. Deze panelen kunnen tussen bureaus geplaatst worden of aan de wand of  het plafond. Het is ook een optie om een doek te laten bedrukken en er zijn akoestische kasten.

Zonder je even af in een akoestische werkplek

Aan de akoestiek in een pand is dus altijd wat te doen. En ook al heb je nog zulke leuke collega’s, ook binnen een goede akoestiek blijven er altijd luide bellers, onverwachte geluiden en visuele prikkels. Soms heel lekker als achtergrondruis, maar soms wil je je het liefst even afsluiten. En precies daarvoor is een akoestische werkplek ontworpen. In een stiltecabine is alles erop gericht om geluid te dempen, waardoor je in alle rust even dat telefoontje kunt plegen, een tekst kunt schrijven of een beetje privé hebt bij een belangrijke videocall.

akoestische werkplek

Van telefooncel tot overlegcabine

Stiltecabines zijn er in verschillende afmetingen, kleuren en modellen. Van telefooncel tot complete akoestische overlegcabine. Wanneer je interesse hebt in een stiltecabine, neem dan gerust contact op!

Bekijk onze stiltecabines