Akoestische werkplek: weg met irritante kantoorgeluiden

Iets waar je misschien niet als eerste aan denkt bij het inrichten van een kantoor is akoestiek. Een akoestische werkplek is op meerdere manieren te realiseren. Niets zo vervelend als een galm of weerkaatsing van de kantoorgeluiden van je collega’s. Een beetje geluid is gezellig, maar het is niet meer fijn als het door de ruimte echoot.

Voeg stoffen toe aan de ruimte om geluid te dempen

Een prettige akoestiek is op verschillende manieren te realiseren. Het begint bij de materialen in een ruimte. Harde materialen als beton en staal weerkaatsen geluid, terwijl stoffen en hout geluid dempen. Een manier om geluid in een galmende ruimte te dempen bestaat dan ook uit het toevoegen van stof in de vorm van akoestische panelen. Deze panelen kunnen tussen bureaus geplaatst worden of aan de wand of  het plafond. Het is ook een optie om een doek te laten bedrukken en er zijn akoestische kasten.

Bellende collega’s, luidruchtige gesprekken of muziek. De open sfeer die er tegenwoordig op veel kantoren heerst, is niet voor iedereen prettig. Geluidsoverlast kan snel ontstaan op de werkvloer. Sommige werknemers hebben hierdoor moeite om zich te concentreren. Het gevolg is dat mensen een stuk minder productief zijn. Ook vertrouwelijke gesprekken voeren de meeste werknemers het liefst met wat privacy. Als werkgever wil je dat je werknemers zich concentreren. Met de juiste akoestische cabines kun je zulke probleem gelukkig verbeteren. 

De akoestische cabines zijn perfect voor:

  • Vergaderingen met collega’s
  • Vertrouwelijke gesprekken
  • Privacy tijdens videoconferenties
  • Telefoongesprekken 

Zou je graag meer over akoestische cabines willen weten? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.