Plantenbakken: dé sleutel tot verbeteren van productiviteit en akoestiek

In een klap je kantooromgeving verfraaien, de productiviteit verhogen én de akoestiek verbeteren? Je regelt het met plantenbakken, gevuld met de groenste planten. Waarom je met zo’n simpele toevoeging zoveel kan bewerkstelligen, leggen we je uit in deze blog. Lees snel verder!

Ontdek hier al onze plantenbakken

Plantenbakken verhogen productiviteit

Dat planten een mooie touch toevoegen aan je kantoorinrichting, is welbekend. Maar welke voordelen brengen ze nog meer met zich mee? Uit onderzoek van de universiteit van Wageningen blijkt dat planten stress bij medewerkers verminderen, concentratie verbeteren en productiviteit tot wel 15% verhogen. Dat zijn feiten en cijfers waarmee je thuis kan komen!

Verbeteren van akoestiek

Met planten op kantoor boost je dus de productiviteit. Maar weet je waarmee je weer procenten verliest? Juist, door een slechte akoestiek. Gelukkig helpen de plantenbakken je ook daarbij een handje. Hoe? Als eerste breken objecten in de ruimte de geluidsgolven, zeker wanneer je deze tegen de muur aan plaatst.

Geluidsgolven bewegen zich namelijk gemakkelijker langs ononderbroken oppervlaktes. Daarbij zijn er planten met dichte bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen, zoals de ficus, lepelplant en begonia rex. Zo vang je dus meerdere vliegen in één klap.

plantenbakken

Privacy en duurzaamheid

Door plantenbakken strategisch in de ruimte te plaatsen, creëer je ook direct natuurlijke scheidingswanden tussen werkplekken. Hierdoor ontstaat er privacy voor de werknemers, waardoor ze zich beter kunnen concentreren op hun werk.

Én het is ook nog duurzaam om planten op de kantoorvloer te plaatsen. Ze zuiveren namelijk de lucht en verlagen de CO2-concentratie. Zo draag je zelfs vanachter je bureau bij aan een beter (werk)klimaat.

plantenbak kantoor

Onderhoudsvrije planten

Wil je wél groen je kantoor binnenhalen, maar geen bewateringsschema hoeven maken? Dan is het misschien een beter idee om nepplanten in de plantenbakken te doen. Alsnog breek je hiermee de geluidsgolven, creëer je afgeschermde hoekjes en oogt je kantoor groen, maar je hebt er verder geen omkijken naar. Ook weleens lekker.

 

Ontdek hier al onze plantenbakken
Antraciete plantenbak voor kantoor met donkergroene vetplanten erin. Staat naast duobureau.

Meer over plantenbakken

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden rondom planten op kantoor? Of ben je op zoek naar een specifieke oplossing? Neem dan contact met ons op. Er zijn namelijk een hoop maatwerkopties waarmee we eigenlijk altijd wel een oplossing kunnen vinden die bij jouw vraagstuk én kantooromgeving past.

Neem contact met ons op!