Roomdivider: wat is het precies en wanneer plaats je het?

De roomdivider, je ziet ‘m steeds meer voorbijkomen. Niet in het minst omdat zowel huizen als kantoren steeds meer uit één ruimte bestaan. Maar wat is het nu precies? Wanneer gebruik je het? En hoe kun je het creatief inzetten? Wij delen het hier!

Wat is een roomdivider?

De letterlijke vertaling van roomdivider is “kamerverdeler” en precies dat doet het ook. Met een kamerscherm, kastenwand, (verrijdbare) scheidingswand, plantenbak of een roomdivider tot aan het plafond, verdeel je je kamer in kleinere ruimtes. Voor elk interieur en voor elke werkomgeving is er wel een kamerverdeler te bedenken die daarbij past.  

Wanneer gebruik je een roomdivider? 

Dan is het natuurlijk de vraag: wanneer en waarvoor zet je roomdividers in? Dat kan verschillende redenen hebben.  

 • Gezelligheid
  Je merkt dat je het maar niet behaaglijk en gezellig krijgt in je kantoortuin, kantine of restaurant. Dan is een roomdivider ideaal: hiermee creëer je afgescheiden hoekjes die intieme gesprekken mogelijk maken.
   
 • Akoestiek verbeteren
  Word je gek van al het geroezemoes? Dan is de akoestische roomdivider de ideale uitkomst. Hiermee breek je namelijk de geluidsgolven die door de ruimte reizen én het akoestische materiaal absorbeert het geluid ook nog eens.
   
 • Privacy
  Ook in je open kantoortuin is het soms nodig om privégesprekken te voeren. Met scheidingswanden kun je een afgeschermde ruimte maken, waarin dit mogelijk is.
   
 • Meer opbergruimte
  Heb je geen centen, maar wel spullen? Dan kunnen we ons voorstellen dat je al snel te maken hebt met ruimtegebrek. Door wandkasten als kamerscherm neer te zetten, haal je zowel gezellige hoekjes als meer opbergruimte in huis.  

De verschillende typen roomdivider

We benoemden het al kort hierboven, maar er zijn een hoop soorten als het op room dividers aankomt. Zo is er:  

 • De akoestische room divider
 • De roomdivider tot aan het plafond
 • De room divider (wand)kast
 • De plantenbak als roomdivider
 • De verrijdbare scheidingswand

Onze roomdividers

Voor bedrijven en restaurants hebben we verschillende soorten roomdividers in de aanbieding. 

Verrijdbare plantenbak

Wij ontwikkelden onze eigen ‘De Heuning-roomdivider’. Dit is een verrijdbare plantenbak, met daarin drie etages waarin je planten kunt plaatsen.  

Bekijk 'De Heuning'
verrijdbare plantenbak voor op kantoor "De Heuning".

Akoestisch paneel tot aan het plafond

Deze design, akoestische roomdividers bevestig je aan het plafond en laat je dan tot aan de grond hangen. Ideaal voor wanneer je hoge plafonds hebt en de akoestiek in snelle stappen wilt verbeteren.

Bekijk de plafondpanelen!
akoestische panelen

Verrijdbare, akoestische scheidingswanden

Bij ons kun je ook terecht voor verrijdbare scheidingswanden in allerlei kleuren, soorten en maten. Het grote voordeel is dat ze uit akoestisch materiaal bestaan en dus direct ook geluiddempend werken.   

Bekijk de akoestische scheidingswand!
verrijdbare akoestische panelen in het lichtblauw

Modulaire kasten als room divider

Onze modulaire wandkasten kun je helemaal naar eigen inzicht samenstellen en invullen. Je kunt ze de hoek om laten gaan, midden op de werkvloer zetten, enorm groot maken of juist een bescheiden formaat geven. Wat je maar wilt! 

Bekijk onze modulaire kasten!
Open wandkasten die op de kantoorvloer zijn geplaatst als room dividers.

Neem contact op!

Heb je vragen over onze scheidingswanden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de (maatwerk)mogelijkheden met je.  

Neem contact met ons op!