Project: Akoestische plafondpanelen voor Broer en Ko

Broer en Ko is een bruisend restaurant in de Betuwe. In 2021 openden ze hun deuren en sindsdien is het een komen en gaan van mensen, gerechten en gezelligheid. Alles is op en top geregeld, alleen liepen eigenaars Marco en Jeroen Spiering tegen één ding aan: de akoestiek in het restaurant schiet wat tekort. Ze vonden het tijd om daar verandering in te brengen en klopten bij ons aan. Hoe we samen de akoestiek verbeterden? Dat lees je hier!  

Ontdek Broer en Ko!

Restaurant midden in de Betuwe

Broers Marco en Jeroen Spiering toverden in 2021 restaurant Castra om tot Broer en Ko. Hun concept? Heerlijk eten, tegen een scherpe prijs. En dat sloeg in als een bom. Sinds de opening zit het restaurant altijd vol en is het voor de bediening rennen en vliegen.

Als bezoeker kun je er aanschuiven op het gezellige terras of binnen waar een warme, huiselijke sfeer heerst. Alleen was er dus een probleem: als het binnen vol zat, ontstond er een kakofonie aan geluid door een verkeerde akoestiek.

restaurant broer en ko

Oplossing: akoestische plafondpanelen

Wij adviseerden daarom akoestische plafondpanelen op te hangen, om het geroezemoes te dempen. Alleen wilde Marco absoluut geen witte, laaghangende panelen tegen het plafond. Want dat zou de uitstraling van het restaurant totaal veranderen. Dat snapten we volledig. Dus kwamen we met een oplossing: neutraal gestoffeerde panelen die we tussen de balken konden plaatsen, zodat ze zo min mogelijk opvallen.

akoestische plafondpanelen

Vervangbare stoffering akoestische plafondpanelen

Niet alleen vallen de akoestische plafondpanelen op deze manier niet op, de stoffering is ook vervangbaar. Dus wordt het door de etenslucht vies? Dan kan Marco de stoffering van de panelen afhalen, wassen of zelfs laten vervangen. Zo ben je flexibel wanneer bijvoorbeeld de huisstijl verandert.

akoestische panelen

Gecertificeerde akoestische oplossing

Over de looks was Marco helemaal tevreden, maar hoe zit het met de functie? De akoestische panelen bij Broer en Ko zijn volledig brandveilig, ISO-getest en hebben een erg hoge akoestische waarde van wel 0,98. Voor je beeldvorming: 0,00 betekent geen geluidsabsorptie en 1,00 betekent volledige absorptie.

 

akoestische oplossing

Intiem dineren

Sinds de akoestische panelen er hangen, hangt er een enorme rust. Bezoekers kunnen nu ook zonder extreem te focussen gesprekken met elkaar voeren. Dit levert een hele intieme, huiselijke sfeer op.

Marco: “We zijn superblij met de panelen en krijgen ook veel reacties van bezoekers op de verbeterde akoestiek.” Benieuwd hoe wij dit op jouw locatie kunnen realiseren? Neem gerust contact met ons op, wij bespreken graag met jou de mogelijkheden.

Neem contact met ons op!
kleine akoestische panelen