Duurzame, op maat gemaakte akoestische cabines voor Swapfiets

De fiets met de blauwe banden: wie kent ‘m niet? Swapfiets zette zichzelf er goed mee in de markt en inmiddels zijn hun fietsabonnementen niet meer weg te denken. Vanuit hun kantoor in Amsterdam zorgt Swapfiets ervoor dat zoveel mogelijk mensen op een goede fiets hun dag doorkomen. En voor dat kantoor zochten ze drie geluidsdichte cabines. Daar konden we hen wel mee helpen!  

Over Swapfiets

Waarschijnlijk weet jij al precies wat voor een bedrijf Swapfiets is, maar we nemen je toch nog even mee. In 2014 richtten drie studenten van de TU Delft het bedrijf op met één hele duidelijke missie: zoveel mogelijk mensen duurzaam naar hun werk laten reizen, op fietsen die de tand des tijds doorstaan. Milieuvriendelijkheid loopt dan ook als een rode draad door het bedrijf.  

De zoektocht naar geluidsdichte cabines

Om rustige werk- en overlegplekken te creëren op hun kantoor in Amsterdam, benaderde Office Travel & Event Manager Irene Miedema ons. Ze zocht twee á drie cabines. En natuurlijk wilde ze deze zien voordat ze een aankoop deed.  

Nu liggen Ochten en Amsterdam een aardig eindje uit elkaar, maar gelukkig hebben wij inmiddels door het hele land allerlei cabines staan. Dus kon ze bij een andere klant – een kwartiertje bij haar kantoor vandaan – op bezoek om de akoestische cabines te zien die ze voor ogen had.  

Uitdagingen bij het vinden van de juiste fit

Irene was enthousiast over de geluidsdichte cabines die ze bij onze klant zag. Maar toen wij een locatiebezoek aflegden, bleek dat de plafonds bij Swapfiets te laag waren voor dit type cabine. Dus lieten we onze hersenen kraken om tot een oplossing te komen.  

We vonden een mooi alternatief: de cabines van het merk Narbutas kun je zonder een vloer bestellen. Hierdoor zijn ze minder hoog én passen ze in de ruimte. Daarbij is dit ook een duurzaam merk, dus dat sluit helemaal aan bij de identiteit van Swapfiets.  

op maat gemaakte akoestische cabine met drie glazen panelen op een kantoorvloer

Tevreden met het resultaat

Ondanks dat het niet de cabines waren die Irene in eerste instantie op het oog had, is ze tevreden met dit alternatief: “Ik ben echt blij met de cabines, ze zien er super uit en het staat allemaal mooi in de ruimte.” Inmiddels zijn ze allemaal volledig gemonteerd en kunnen Irenes collega’s zich in alle rust inzetten voor een duurzamer Nederland, waar iedereen fietst op een blauwe band.  

Ontdek de Narbutas-cabines!
op maat gemaakte akoestische cabine met drie glazen panelen en twee witte treinbanken erin.

Op zoek naar een geluidsdichte cabine? Neem contact op!

Ben jij zelf ook op zoek naar een geluidsdichte cabine? En ben je enthousiast over de cabines die we plaatsten bij Swapfiets? Of wil je graag advies inwinnen? Neem dan gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden met je.  

Neem contact met ons op!