Akoestiek vergaderruimte verbeteren? Ontdek onze akoestische oplossingen

In een vergaderruimte ontstaat er al snel een kakofonie als de akoestiek niet goed is. Dat kan ook niet anders als je er met meerdere mensen zit, video’s vertoont en collega’s inbelt via Teams. Kijk jij daardoor steeds meer op tegen vergaderen? Is het dan niet eens tijd om de akoestiek in je vergaderruimte te verbeteren? Ontdek hier de diverse opties!

Bekijk al onze akoestische oplossingen

Grootse aanpak: akoestische vergadercabine

De grondigste aanpak die je kunt hanteren, is een akoestische vergadercabine aanschaffen. Hierbij ben je er volledig van gegarandeerd dat je probleemloos kunt vergaderen. De gehele cabine bestaat namelijk uit akoestische panelen.

Waardoor het geluid zowel aan de binnen- als buitenkant wordt gedempt. Dit is ideaal voor wanneer je in een kantoorpand werkt me enorm hoge plafonds. Wij bieden verschillende merken en mogelijkheden hierin aan. Ontdek al onze akoestische vergadercabines hier.

Bekijk onze akoestische vergadercabines
akoestische vergaderruimte

Akoestische panelen plaatsen

Een andere optie is om akoestische panelen te plaatsen. Hierbij heb je verschillende opties. Zo zijn er de verrijdbare akoestische panelen; dit zijn staande platen op wieltjes. Deze kun je helemaal naar eigen inzicht in de vergaderruimte plaatsen én verplaatsen als dat nodig is.

Ook zijn er de akoestische room dividers die een hele artistieke uitstraling meegeven aan je ruimte. Daarnaast zijn er de akoestische plafondpanelen. Hierbij verwissel je simpelweg een systeemplafondtegel voor een akoestisch paneel. Zo verbeter je snel, gemakkelijk én goedkoop de akoestiek in de ruimte.

Ontdek alle akoestische panelen
akoestische panelen

Akoestische kantoorkasten

Ook vergaderruimtes rust je geregeld uit met kastruimte. Waarom dit niet direct inzetten als akoestische oplossing? Dit regel je met de kasten die zijn bekleed met akoestisch materiaal. Zo creëer je meer opbergruimte én demp je het geluid. Over twee vliegen in één klap slaan gesproken.

Bekijk onze akoestische kantoorkasten
akoestische kantoorkast met schuifdeuren

Geluidsgolven breken met accessoires

De reden dat er een hard geroezemoes ontstaat in ruimtes, is over het algemeen doordat een ruimte vooral uit beton en staal bestaat. En er weinig meubelstukken of accessoires in staan die de geluidsgolven breken.

Hierdoor kan geluid heel makkelijk via de wanden, vloeren en plafonds door de vergaderruimte bewegen. Deze geluidsgolven kun je breken door bijvoorbeeld plantenbakken te plaatsen, akoestische wandbekleding in te zetten, een vloerkleed neer te leggen of mospanelen op te hangen. Zo geef je geluid geen kans.

Ontdek onze kantooraccessoires
verrijdbare plantenbak voor op kantoor "De Heuning".

Akoestiek vergaderruimte verbeteren? Win advies in

De akoestische oplossing waarvoor je kiest, is sterk afhankelijk van de uitdagingen waar je tegenaan loopt. Heb je bijvoorbeeld toegewezen vergaderruimtes waar het wat hol klinkt? Dan kan een plafondpaneel al genoeg zijn.

Maar zit je in een industrieel pand met enorm hoge plafonds? Dan kan een losse akoestische cabine dé oplossing zijn voor jou. Neem contact met ons op en laat je adviseren over de juiste oplossing.

Neem contact op voor advies