Dubbel bureau kopen? Ontdek 6 efficiëntievoordelen!

Zoek je een bureau voor jouw kantoor of thuiswerkplek? Ga dan voor een dubbel bureau, of zoals we dat in kantoorland noemen: een duobureau. Dit meubelstuk biedt namelijk veel efficiëntievoordelen. Ontdek de zes belangrijkste hier!

Bekijk alle dubbel bureaus!

Voordeel 1: Economisch omgaan met ruimte

Kantoorruimte is duur en een thuiswerkplek is vaak klein. Dus wil je het maximale uit je oppervlakte halen. Dit doe je met een dubbel bureau– je combineert namelijk twee werkplekken in één meubel. Daarbij oogt het ook strak, want je hebt direct twee bureaus die op elkaar lijken en op elkaar zijn afgestemd.

Voordeel 2: Een dubbel bureau bevordert samenwerking

Moet je veel samenwerken met een collega? Dan is een tweepersoonsbureau ideaal. Zo zit je namelijk altijd tegenover elkaar. Dit vergemakkelijkt de communicatie en het teamwork tussen jullie twee.  

Voordeel 3: Een duobureau is veelzijdig

Veel dubbele bureaus zijn tegenwoordig uitgerust met een zit-sta-optie. Of ze nu met een slinger of elektrisch verstelbaar zijn: jij kan zitten en staan afwisselen gedurende dag. Zo werk je dus niet alleen makkelijker samen, maar zorg je ook beter voor je lichaam.  

Dubbel bureau met een dubbel, zwart onderstel. In het midden een grijs akoestisch paneel en aan weerszijden verstelbare, donkerbruine bladen.

Voordeel 4: Meer privacy met een dubbel bureau

Een tweepersoonsbureau biedt veel meer privacy aan medewerkers. Zet je twee gewone bureaus tegen elkaar aan? Dan zit daar geen scheidingscherm tussen.  

Terwijl er bij een duobureau standaard een akoestische scherm op zit. Zo combineer je privacy dus naadloos met samenwerking met een dubbel bureau.  

Bekijk alle duobureaus!
Dubbel bureau met een wit onderstel, twee lichthouten bladen met tussen de twee bladen een grijs akoestisch scherm. Rechts staat er een man achter het bureau. Aan de andere kant van het scherm zien we een bruine bureaustoel.

Voordeel 5: Ingebouwd comfort van een tweepersoonsbureau

Bijna elk duobureau is ontworpen met het oog op ergonomie. Vandaar dat de meeste ook zijn uitgerust met een zit-sta-optie. Zo kun je het bureau volledig aanpassen aan jouw lichaamstype. Dit helpt bij het verminderen van lichamelijke klachten die samenhangen met langdurig zitten 

Voordeel 6: Een esthetisch ontwerp

Net als veel ander kantoormeubilair, zijn duobureaus in allerlei kleur-, blad- en stofsamenstellingen te verkrijgen. Zo kun je ze volledig aanpassen aan jouw interieur. Zo sla je direct twee vliegen in een klap, want je hebt er een mooi bureau bij én een passend meubelstuk.  

Veelgestelde vragen over dubbel bureaus

Deze vragen krijgen wij vaak van klanten als het aankomt op duobureaus.  

Vraag 1: Hoe zit het met de installatie en montage van een dubbel bureau?

Antwoord: Bij het kiezen van een duobureau kun je vaak zelf de montage regelen. Veel bureaus komen met duidelijke instructies voor een eenvoudige zelfinstallatie.  

Dus als je een beetje handig bent, is het wel mogelijk. Vaak adviseren wij wel om een dubbel bureau te laten monteren. Wij bieden hiervoor een montageservice aan die 15% van de volledige order bedraagt. Neem contact met ons op om de specifieke mogelijkheden te bespreken.  

Vraag 2: Zijn er opties voor duobureaus in verschillende prijsklassen?

Antwoord: Qua prijs zijn er duobureaus in verschillende klassen beschikbaar. Wij hebben zowel budgetvriendelijke opties als designmodellen. Wil je echt goedkoop uit zijn?  

Dan hebben wij vaak ook gebruikte duobureaus in het assortiment – steun je direct ook de circulaire economie. Het is slim om van tevoren te bedenken wat je belangrijk vindt, zoals verstelbaarheid of een specifiek ontwerp, om zo de beste keuze te maken. 

Vraag 3: Hoe duurzaam zijn tweepersoonsbureaus?

Antwoord: Wat de duurzaamheid betreft, hangt veel af van het materiaal en de bouwkwaliteit van het duobureau. Kwalitatieve bureaus zijn ontworpen om lang mee te gaan, met aandacht voor zowel stevigheid als milieuvriendelijkheid.  

Als je waarde hecht aan duurzaamheid, zoek dan naar bureaus gemaakt van duurzame materialen of geproduceerd door bedrijven met een groen beleid. Voorbeelden hiervan zijn Narbutas en Orange Office. Hun meubels zijn vaak voor 93% recyclebaar en je kunt nieuwe onderdelen bij hen bestellen om de levensduur van je meubelstuk te verlengen.  

Neem contact op

Heb je vragen over duobureaus? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.  

Neem contact op!