Vergadertafel op maat: proces, kosten en voordelen

In kantoormeubelland zijn er veel vergadertafels te koop. Maar soms wil je iets dat er niet is: een afwijkende maat, ander materiaal, unieke kleur of uitstraling. Dan kies je voor een vergadertafel op maat. Maar hoe ziet het maatwerkproces eruit? En wat kost ‘t? Wij vertellen het je! 

Waarom een maatwerk vergadertafel? 

Waarom zou je eigenlijk voor een maatwerk vergadertafel kiezen? Afmetingen zijn de voornaamste reden. Wil je met meer dan 12 mensen vergaderen? Dan heb je een tafel nodig die langer is dan 420 cm en die bestaan niet binnen standaardmodellen.  

Daarbij kunnen afwijkende afmetingen en indelingen van je vergaderruimtes de reden zijn om een maatwerk tafel te laten maken. Daarna komt uitstraling: je wilt iets unieks voor jouw kantoorinrichting. Een kleur, materiaal of vorm die niet standaard verkrijgbaar is. Dus kom je uit bij een op maat gemaakte tafel.  

Kostenplaatje bij maatwerk

Een tafel op maat is altijd duurder dan een vergelijkbare, standaard vergadertafel, maar niet enorm veel duurder. Wij kunnen geen exacte prijzen geven, want de kosten hangen samen met het materiaal van en het type tafelblad, de grootte en het soort poot. Wel geven we je graag een overzicht van wat een op maat gemaakte tafel om aan te vergaderen duurder maakt:  

 • Ronde hoeken:  
  het is arbeidsintensiever om ronde/afgeronde tafelbladen te maken, dan rechthoekige.
   
 • Natuurlijke materialen:  
  natuursteen, marmer en eikenhout zijn duurder dan bijvoorbeeld melamine.
   
 • Antibacterieel blad:  
  FENIX-tafelbladen zijn antivingerprint en antibacterieel – ideaal voor zwarte vergadertafels – en daardoor prijziger.  

Dit kost een vergadertafel op maat

Hoewel de kosten variabel zijn, geven we je hier een voorbeeld. Een klant van ons wilde een eigen tafel configureren. Deze vergadertafel op maat heeft een FENIX-blad, is 300 bij 130 cm, real-poot en kost daarmee €1800,00 excl. btw. De omvang en het type blad zorgen voor een hogere prijs. 

(Rechts zie je een voorbeeld van een real-poot).

Witte achtergrond met daarop een vergadertafel met natuureiken blad. Eronder zit een zwarte real poot.

Het maatwerkproces van vergadertafels in 4 stappen

Het maatwerkproces voor vergadertafels bestaat uit verschillende stappen.  

Stap 1: Omstandigheden inventariseren

De eerste stap is jouw wensen en behoeften goed op papier zetten.  

 • Wat voor soort meetings heb je in een ruimte?  
 • Wil je een vaste of zit-sta vergadertafel? 
 • Werk je veel met apparatuur, tekeningen of documentatie?  
 • In wat voor ruimte komt de tafel te staan?  
 • Heb je een vergadertafel met stopcontact of andere datapunten nodig?  
 • Hoeveel mensen moeten eraan tafel?  

Precies weten welk type tafel bij welke behoeften hoort? Lees dan hier onze ultieme gids bij het uitzoeken van vergadertafels.  

Stap 2: Poot en stalen bepalen

Nadat we het doel en de omgeving duidelijk hebben, weten we voor welk type tafel we gaan. Een ronde vergadertafel, ovale tafel of rechthoekige. Dan is het tijd om de poot en de stalen te bepalen. Ga je voor een kruisvoet, spinpoot, y-poot, t-poot of een ronde poot? Dan kies je de kleuren en het materiaal: melamine, HPL, FENIX, natuursteen of echt hout.  

Stap 3: Bestellen poot

Wij nemen contact op met onze leveranciers en bestellen de poot voor je.  

Stap 3: Overdragen naar interieurbouwer

Wij bestellen de poot van jouw keuze en geven de specificaties van het blad door aan onze interieurbouwer. Dit is onze vaste partner. Zij berekenen ook de krachten door als je voor een heel zwaar blad kiest.  

Stap 4: Planning, levering en montage

Als we de poot en het tafelblad binnen hebben, plannen we de levering en montage bij jou in. Dit doen wij op locatie, aangezien tafels waaraan je vergadert vaak een grote omvang hebben. Onze montageteams hebben veel ervaring met dit soort klussen en hebben het zo voor je geregeld.  

De voordelen van een vergadertafel op maat

Of je nu zoekt naar een vergadertafel voor 6 personen of een vergadertafel voor 12 personen of 25: alles kan als je je eigen tafel configureert.  

Daarbij kun je het maximale uit je vergaderruimtes halen door de ideale afmetingen door te geven. En heb je een uniek meubelstuk staan, dat geen van je concurrenten heeft. Hierdoor krijgt je kantoorinrichting cachet.  

Ben jij toch op zoek naar een standaard vergadertafel voor grote groepen? Lees hier ons blog over vergadertafels voor 10 tot 12 personen.

Maatwerk tafels bij onze klanten

Om te tonen hoeveel er mogelijk is, zie je hieronder allerlei op maat gemaakte tafels die we bij onze klanten hebben geleverd. Dit loopt uit een van een ovale tafel op maat tot rechthoekige tafels op maat.  

Vergaderruimte met daarin een verstelbare, zwarte vergadertafel. Hij is een een o-vorm en in het midden open.
Vergaderruimte met daarin een vergadertafel 10 personen. Het is een glazen vergadertafel met een zwarte poot eronder. Eromheen staan 10 grijze stoelen.
Vergaderruimte met daarin een vergadertafel voor 8 personen. De tafel heeft een donker houten blad en een donker onderstel.
Kantoorruimte met daarin een kleine, ronde vergadertafel met een zwart blad en een driepoot eronder. Ernaast staan drie bruin leren stoelen.
Kleine vergaderruimte met daarin een zwarte vergadertafel met stopcontact. Eromheen staan vier grijze stoelen.

Neem contact op

Wil je weten wat jouw ideale tafel kost? Neem dan contact met ons op. Als je de afmetingen, type blad en poot weet, kunnen we je al snel een indicatie geven.  

En als je serieus aan de slag wilt, lopen we natuurlijk samen het hele maatwerkproces door. Kom ook gerust langs in onze showroom aan de Heuningstraat 29 in Ochten, Gelderland. Daar hebben we allerlei stalen bij de hand! 

Neem contact op!