3x de beste vergadertafel voor 12 personen

Vergadertafel kopen voor grote vergaderingen? Dan zoek je waarschijnlijk een tafel voor tien, twaalf of meer personen. In dit artikel delen we de beste opties voor jou én geven we je tips om optimaal te vergaderen aan een vergadertafel voor 12 personen.  

Zo bereken je de grootte van je vergadertafel

Om te beginnen: hoe weet je nu hoe groot je vergadertafel moet zijn? Wij hanteren altijd 65 cm per persoon – dan zit je ruim genoeg. Meer ruimte is altijd beter, maar met veel minder zit je echt krap.  

Voor een rechthoekige vergadertafel spreekt het voor zich, maar hoe bereken je de grootte van een ronde vergadertafel? Daarvoor hebben wij de volgende berekening: 65 cm x aantal personen / pi (3,14) = de diameter van je tafel.  

Heb je meer hulp nodig bij de aankoop van je vergadertafel? Lees dan hier onze handige gids voor het uitzoeken van vergadertafels.  

Rechthoekige vs. ronde vs. ovale vergadertafel

Dan is het natuurlijk belangrijk om de vorm van je vergadertafel te kiezen. Over het algemeen raden wij ronde vergadertafels voor tien of meer personen af.  

Deze worden namelijk zo groot dat 1) ze waarschijnlijk amper in je vergaderruimte passen en 2) je de intimiteit verliest. Een rechthoekige vergadertafel is de meest praktische keuze, maar het oog wil ook wat. En zeker voor tien personen kan een ovale vergadertafel nog prima.  

Meer weten over de voor- en nadelen van de verschillende soorten vergadertafels? Lees dan hier onze handige gids bij het uitzoeken van een vergadertafel.  

Belangrijke aandachtspunten voor grote vergadertafels

Ga je voor een grote vergadertafel? Dan raden wij altijd aan om elektrificatie toe te voegen. Met zoveel mensen komt het allicht voor dat iemand de laptop vergeet op te laden. Daarbij gaat het vaak ook om lange vergaderingen met zulke grote groepen.  

Zorg dat je powerunits hebt met stopcontacten, USB-A en USB-C ingang en een HDMI-ingang. Dat Met dat laatste kun je de HDMI-kabel van je scherm in het blad verwerken, zodat het netjes oogt en er geen losse kabels liggen.  

Wij schreven eerder al een blog over het belang van goed kabelmanagement.  

Beste vergadertafel 10 personen

Als je onze berekening erop loslaat, kom je erachter dat je voor tien personen een vergadertafel voor 325 cm nodig hebt. Iets eronder of erboven is prima, maar lager dan 315 cm zouden wij niet gaan. In deze categorie heb je de keuze uit de volgende typen tafels:  

Goedkope vergadertafel 10 personen 

In vergadertafels hebben we natuurlijk verschillende prijsklassen. Ben je op zoek naar een goedkope vergadertafel? Ga dan voor onze Basic-lijn vergadertafel.   

 • Vanaf €475,00 
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren 
 • 25 mm blad met een melamine toplaag 
 • In hoogte verstelbaar met schroeven van 62-68 cm 
Vergaderruimte met daarin een goedkope, rechthoekige vergadertafel. Deze heeft een aluminium poot en een licht blad. Eromheen staan acht vergaderstoelen.

Verrijdbare vergadertafels

Wil je jouw vergaderruimte gemakkelijk opnieuw inrichten? Ga dan voor een verrijdbare vergadertafel. We hebben die in een hoogte van 90 cm en van 110 cm.  

 • Vanaf €645,00 bij 90 cm 
 • Vanaf €655,00 bij 110 cm 
 • Leverbaar in diverse kleuren 
 • Voorzien van een stevig stalen frame 
 • Standaard geleverd met vier zwenkwielen 
Witte achtergrond met daarvoor een verrijdbare vergadertafel. De vorm is rechthoekig. Het frame is zwart, met aan alle vier de hoeken zwenkwielen.

Hoge vergadertafels

Wil je graag vergaderen aan een bartafel als vergadertafel? Ontdek dan onze vergadertafel Move. Deze is voorzien van een stalen frame waaraan je planten, lichtstrengen of andere leuke accessoires kunt hangen.  

 • Vanaf €885,00 
 • Diverse kleurcombinaties leverbaar 
 • Standaard geleverd met vier zwenkwielen 
Witte achtergrond met daarop een verrijdbare, hoge vergadertafel. Deze heeft een metalen ombouw waarin planten hangen. Aan de tafel staan barkrukken in het grijs.

Design vergadertafels

Wil je echt een statement maken in je vergaderruimte? Ga dan voor een design vergadertafel. Dit is een goede zet voor wanneer je boardmeetings hebt of met belangrijke opdrachtgevers om tafel gaat. Een mooi voorbeeld hiervan is de Parthos tafel om aan te vergaderen.  

 • Vanaf €1615,00 
 • Diverse kleurcombinaties mogelijk  
 • Plaatsen van powerunits mogelijk  
 • Voorzien van drie duurzame PET-vilt kolompoten 
Klassieke vergaderruimte, met links een wand met ramen. In de ruimte staat een grote vergadertafel met afgeronde hoeken. Eromheen staan acht vergaderstoelen. De poten zijn kolommen van PET-vilt.

Beste vergadertafel 12 personen

Volgens onze berekening kom je voor 12 personen op een lengte van 390 cm – en dus de standaardmaat van 400 cm. Voor een ronde vergadertafel kom je op een doorsnee van 250 cm.  

Goedkope vergadertafel 12 personen

Ook voor 12 personen bieden wij de Basic-lijn vergadertafels 

 • Vanaf €571,00 bij 400 cm 
 • Leverbaar in diverse kleuren 
 • Hoogte instelbaar van 62-86 cm 
 • 25 mm blad met een melamine toplaag 
Witte achtergrond met daarop een vergadertafel. Deze vergadertafel is rechthoekig, met drie aluminium poten eronder. Het blad is licht eiken.

Ovale vergadertafel 12 personen

Ook voor grote vergaderingen hebben wij ovale vergadertafels. Zoals de R420.  

 • Vanaf €1249,00 
 • Hoogte 73,5 cm – niet verstelbaar 
 • Verschillende bladkleuren mogelijk 
 • Elektrificatie mogelijk 
Vergaderruimte met daarin een grote, ovale vergadertafel. Deze heeft een licht eiken blad. Eromheen staan twaalf stoelen. Vergadertafel 12 personen.

Design vergadertafel 12 personen

De mooie Parthos-design vergadertafel is ook beschikbaar voor 12 personen.  

 • Vanaf €1689,00 
 • Diverse kleurcombinaties mogelijk 
 • Optionele powerunits 
 • Voorzien van drie duurzame PET-vilt kolompoten 
Witte achtergrond met daarop een vergadertafel. Deze heeft een rechthoekig blad met afgeronde hoeken. Onder het blad zitten drie kolompoten van PET-vilt. Het is de vergadertafel tien personen Parthos en de vergadertafel twaalf personen Parthos.

Vergadertafels voor boardmeetings

Vergader jij geregeld in groepen groter dan 12 personen? Wij bieden vergadertafels tot aan twintig personen. De grootste vergadertafel die wij hebben, is de Bridge-tafel. Aan de beide uiteinden van deze tafel kunnen twee personen zitten, waardoor je er in totaal maximaal met twintig mensen aan kunt.  

Vergadertafels op maat

Zoek jij een tafel die ruimte biedt aan meer dan twintig mensen? Dan ga je over op maatwerk. Bijvoorbeeld door een O-vorm tafel te maken die je in verschillende stukken kunt opdelen.

Lees hier meer over hoe het maatwerkproces voor vergadertafels eraan toegaat, wat het kost en wat de voordelen ervan zijn.

Vraag een adviesgesprek aan

Ben je in dubio over welke vergadertafel het best bij jouw kantoor past? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden en afwegingen door te spreken.  

Of bezoek onze showroom aan de Heuningstraat 29 in Ochten, Gelderland. Daar laten we je graag vergadertafels zien. Laat van tevoren even weten dat je komt via 0344-647052, dan zorgen wij dat de koffie klaarstaat.  

kastenwand outlet kantoormeubels, van zwart ijzer en gevuld met houten bakken en groene akoestische panelen.
showroom van outlet kantoormeubels met daarin akoestische cabines, een ovaal bureau, bartafel en een stoel.
showroom van outlet kantoormeubels met daarin een aantal bureaus in allerlei kleuren en een bartafel met rode barstoelen erachter.