Geluidsoverlast op de werkvloer? Richt akoestische werkplekken in

Heb jij moeite met focussen vanwege al het lawaai op de werkvloer? Of klagen collega’s hierover? Richt dan akoestische werkplekken in. Misschien denk je dan direct aan een prijzige akoestische cabine, maar er leiden meerdere wegen naar Rome – oftewel,  naar een rustige werkplek. Welke dat zijn, lees je hier!

(Verrijdbare) akoestische panelen

Een simpele en kostenefficiënte manier om het geluid op de werkvloer te dempen, is door akoestische panelen te plaatsen. Deze zijn er in allerlei soorten, maten en functies. Zo heb je de akoestische plafondpanelen, die je heel eenvoudig in je systeemplafond plaatst. Daarnaast heb je akoestische kamerschermen (vast en verrijdbaar) en zwevende plafondpanelen die je met kabels aan het plafond bevestigt. Ideaal voor wanneer je enorm hoge muren of geen systeemplafond hebt.  

wit akoestisch paneel dat aan het plafond hangt met metalen kabels, met twee spots in het midden

Akoestische treinbanken

Wil je snel en gemakkelijk vergader- of stiltewerkplekken creëren? Zonder direct een hele cabine te plaatsen? Ontdek dan de akoestische treinbanken. Dit zijn open, vierkante ruimtes, bekleed met akoestisch materiaal, waarin twee treinbanken tegenover elkaar staan. Hoewel het een open ruimte is, kunnen medewerkers zich toch in alle rust afzonderen. En al het akoestische materiaal dempt ook nog eens het geluid in de hele ruimte. 

oranje treinbanken in een akoestische, open cabine. Ze staan tegenover elkaar met in het midden een bankje en daarboven een lamp. Dit is de stilte werkplek 6 personen Model Sydney.

Kantoorplanten voor akoestische werkplekken

Het brengt niet alleen een hoop gezelligheid met zich mee, maar door kantoorplanten in mooie plantenbakken strategisch op de werkvloer te plaatsen, breek je het geluid. Wat bedoelen we met strategisch? Nou, geluidsgolven reizen langs de muren naar de andere kant van je kantoorruimte, dus als je deze wilt opbreken, moet je iets tegen die muur plaatsen. Zoals houten plantenbakken met leuke kunstplanten erin.

grijze verrijdbare plantenbak op wielen, met daarin drie groene planten.

Cabines voor akoestische werkplekken

Dan is er – natuurlijk – de akoestische cabine. Deze komt in allerlei soorten en maten – van eenpersoons telefooncellen tot aan twaalfpersoons vergadercabines – en dempt geluid het beste. Deze afgesloten ruimtes zijn namelijk van onder tot boven bekleed met akoestisch materiaal en zo gebouwd, dat er ook geen geluid ontsnapt via de deur. Deze akoestische oplossing is ook het meest luxe, want vaak zijn de cabines uitgerust met ventilatiesystemen, (dimbare) LED-verlichting en USB-C-poorten. Je kunt ze zelfs voorzien van een zit-statafel, tv-scherm en nog veel meer.  

akoestische cabine met daarin treinbanken in een bruinroze tint, in het midden staat een tafel met daarboven een tv-scherm.

Huren akoestische cabine

Maar goed, aan een akoestische cabine hangt ook een prijskaartje aan, toch? Nou, bij ons kun je akoestische cabines leasen of huren. Dat doet niks af van het totaalbedrag, maar het maandbedrag kijkt je ineens een stuk vriendelijker aan. Daarbij biedt het meer flexibiliteit, want heb je de cabine niet meer nodig? Dan halen wij ‘m gewoon weer op. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan voor de cabine van jouw keuze.

akoestische telefooncel om in stilte te werken, deze belcel is uitgerust met een krukje, bureautje en verlichting

Advies voor inrichting akoestische werkplekken

In dit artikel deelden we alvast een aantal tips waarmee je de akoestiek van je werkplekken kunt verbeteren. Maar akoestiek is natuurlijk afhankelijk van enorm veel factoren; de hoogte van je plafonds, het type vloer die je hebt liggen, het aantal harde materialen in de ruimte om maar een wat dingen te noemen. Dus wil je het geluid op de werkvloer echt goed dempen, win dan advies bij ons in voor hoe je dit het beste doet. Neem hieronder contact met ons op, of kom gezellig langs!

Neem contact met ons op!