Een ergonomische thuiswerkplek

Veel mensen missen de ontmoetingen met collega’s op kantoor. Hoe zorg je ervoor dat je thuis toch fijn kunt werken? We hebben wat tips op een rijtje gezet voor her creëren van een fijne en ergonomische thuiswerkplekken.

Een thuiswerkplek: Waar begin je?

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt bij een thuiswerkplek is een bureau. Waar ga je werken precies werken? De eerste dag leek het misschien nog aantrekkelijk om in je huispak languit op de bank te werken, maar we hebben inmiddels veel thuiswerkervaring kunnen opdoen en weten dat dat na een paar dagen een stuk minder leuk wordt. Het ligt misschien voor de hand, maar het is goed om de dag te beginnen alsof je naar kantoor gaat. 

Hoekje in huis over? Maak er een werkplek van!

Trek mooie kleding aan, ontbijt goed en doe je haar. Werk als het even kan op een plek waar je niet ook eet, ontspant of slaapt. De een heeft natuurlijk meer ruimte dan de ander, maar probeer echt een aparte werkplek in te richten. Misschien is er ergens in huis een hoekje vrij waar een bureau past. Wij zeggen doen! Een hoekbureau met lades, een goedkoop hoekbureau of gewoon een goedkoop bureau? Bij ons is er veel mogelijk. 

Maak de werkplek fijn voor jezelf. Zorg voor lekkere koffie of thee, richt de thuiswerkplek in en maak het gezellig. Vergeet daarbij natuurlijk niet een leuke groene plant neer te zetten. Staat mooi én is goed voor de luchtkwaliteit! Hoe gezellig je het ook maakt, het belangrijkste is natuurlijk dat je geconcentreerd en in een goede houding een dag kunt werken, zonder hoofdpijn of spierpijn te krijgen. Het beste is niet voor één houding te kiezen, maar te variëren. Loop een rondje tijdens het bellen en wissel af tussen zitten en staan.

Neem contact op

Ergonomisch thuiswerken

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om een ergonomische thuiswerkplek te maken. Wanneer je een bureau met bureaustoel hebt, stel de stoel dan af op je lichaamslengte. Zorg bijvoorbeeld dat je benen iets boven de 90 graden staan en dat je onderrug genoeg ondersteuning heeft. Het beste is om toetsenbord en muis los te hebben en je scherm net wat onder ooghoogte te zetten. Investeer bijvoorbeeld in een monitorarm en een goede muis. Wanneer je met een laptop werkt, kun je het beste ook gaan voor een los toetsenbord en losse muis en een houder voor je laptop, zodat je scherm op de goede hoogte staat. Bureau kastjes zijn handig voor het opbergen van je spullen zodat jouw kantoor netjes blijft. 

Daarnaast zijn er naast de ergonomische bureaustoel ook veel andere opties om goed te zitten. Denk bijvoorbeeld aan een bureaufiets (deskbike) of een ergonomische balanskruk. Helemaal mooi om te combineren met een (tweedehands) zit-sta-bureau of een zit-sta-module.

ergonomische thuiswerkplek

Tweedehands kantoormeubilair voor de ergonomische thuiswerkplek

Ben je het zat om aan de keukentafel te werken of wil je je bestaande werkplek graag een update geven? Ons assortiment bestaat uit nieuwe én tweedehands en refurbished producten. Of je nu een monitorarm wilt bestellen, een elektrisch verstelbaar bureau, een goedkoop bureau of een complete werkplek wilt inrichten, we denken graag met je mee over hoe jouw thuiswerkplek de ideale thuiswerkplek kan worden. Bel gerust voor advies of met een vraag, of vul ons contactformulier in.

Shop een complete thuiswerkplek voor €419