Wat is een ergonomische werkplek?

Wat is een ergonomische werkplek? In de blog over een gezonde werkomgeving is te lezen dat ergonomisch betekent: veilig werken. Het woord ergonomie is afgeleid van de Griekse termen ‘ergon’ = werk en ‘nomos’ = wet. Het gaat dus om werken volgens de wet, zodat de gezondheid van werknemers gewaarborgd wordt.

Een passend bureau met de juiste stoel

Maar hoe zorg je voor een ergonomische werkplek? Om te beginnen is het van belang dat iedere medewerker een passend bureau heeft met een goed afgestelde bureaustoel en een beeldscherm dat op juiste hoogte hangt.

Bureaus zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Het belangrijkste is dat de hoogte klopt met de hoogte van de stoel. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan een zit-sta-bureau? Deze werkplekken zijn in hoogte verstelbaar, waardoor medewerkers niet alleen staand kunnen werken, maar het bureau ook perfect af kunnen stellen wanneer zij zitten.

Een ergonomische bureaustoel is afgesteld op je lichaamslengte

Een goede bureaustoel is natuurlijk onmisbaar bij een ergonomisch verantwoorde werkplek. De bureaustoel stel je af op lichaamslengte. In ons assortiment hebben wij daarin verschillende opties. Van bureaustoelen die in hoogte verstelbaar zijn tot bureaustoelen met een verstelbare, rug, armleggers, zitting en lendensteun.

Wanneer bureau en stoel goed afgesteld zijn, kan de hoogte van de monitor bepaald worden. Is al het printpapier altijd op, omdat de pakken opgestapeld onder de computerschermen staan dan gaat er iets niet goed. Met een monitorarm kun je dit probleem namelijk heel makkelijk oplossen en kun je je scherm gemakkelijk verstellen.

ergonomische werkplek

Gedurende de dag zakken we trouwens vaak wat in. Het kan dus zijn dat je deze hoogtes naarmate de dag verstrijkt even moet aanpassen om fijn en lekker te blijven werken en die hoofdpijn aan het einde van de dag voor te zijn.

Kennis over ergonomisch werken

Dat veel zitten gezondheidsrisico’s kan hebben, is al langer bekend. Wij zijn up-to-date met onze kennis over ergonomisch werken en dat komt terug in ons assortiment. Zo kun je bij ons terecht voor de eerder genoemde zit-sta-werkplekken, maar bijvoorbeeld ook voor een bureaufiets, ofwel deskbike.

Maar ergonomisch werken omvat meer dan alleen een goede bureaustoel. Denk bijvoorbeeld eens aan het klimaat in het kantoorpand. Een goede ventilatie draagt natuurlijk net zo goed bij aan een gezonde werkplek.

Opgeruimde uitstraling

Ook de uitstraling werkt mee aan een prettige werkomgeving. Onze archiefkasten, eventueel met een mooie houten ombouw, helpen het kantoor opgeruimd te houden. En zet er eens een paar groene planten op. Staat gezellig, ze zorgen voor gezonde lucht én hebben een stressverminderend effect. En om de akoestiek in het pand goed te krijgen, kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van onze akoestische panelen die galm verminderen.

Of je nu een losse bureaustoel nodig hebt voor een thuiswerkplek of een compleet kantoor gaat inrichten, we creëren graag samen met jou een ergonomisch verantwoorde werkomgeving waarin je werknemers op een fijn en goede manier, efficiënt hun werk kunnen doen. Wanneer je meer wilt weten, kun je altijd even contact opnemen of natuurlijk een bakje komen doen op ons eigen kantoor!

Ga naar de webshop