Zo beoordeel je gebruikt kantoormeubilair als een expert

Gebruikt kantoormeubilair is ideaal wanneer je goedkope en duurzame meubels zoekt. Alleen hoe verzeker je jezelf van kwaliteit? Daar helpen we je bij! Wij controleren namelijk dagelijks de staat van oude meubels. Dus met onze tips beoordeel jij tweedehands kantoormeubilair als een expert! 

Koop geen té oud kantoormeubilair

Hoewel antieke meubels eeuwenlang mee kunnen, geldt dit niet voor kantoormeubilair. Deze ondergaan namelijk veel intensiever gebruik. Daarbij is een bureaustoel, met het oog op flexibiliteit en gebruiksgemak, bijvoorbeeld veel lichter gebouwd dan een antiek fauteuil. 

Hierdoor gaat het alleen geen honderden jaren mee. Daarbij verkoop je gebruikte bureaus met bijvoorbeeld kersen- of perenbladen niet makkelijk meer door, omdat het simpelweg niet meer hip is.  

Zo beoordeel je een tweedehands bureau

Een tweedehands bureaustoel, beoordeel je anders dan een bureau. Daarom lichten we kort toe waar je bij deze producten op moet letten. Om te beginnen met het bureau: deze moet tenminste hoogte instelbaar zijn met een schroef.  

Is dit niet het geval? Dan voldoet het bureau niet meer aan de huidige ergonomische voorschriften. En controleer of het onderstel niet verroest en nog stevig is.

Een blad vervang je namelijk heel gemakkelijk, maar met een kapot onderstel kun je niks. Al deze criteria gelden ook voor een gebruikt hoekbureau, directiebureau en zit-stabureau.  

Ontdek gebruikte bureaus!
Gebruikt onderstel van een zit sta bureau in het wit. Op de foto ligt er een donker blad op het onderstel.

Zo beoordeel je een gebruikte bureaustoel

De kwaliteit van een gebruikte bureaustoel controleren, is van hele andere aard. Een bureaustoel is namelijk een complexer product. Je hebt met instelmogelijkheden, NEN-normeringen en hydraulische systemen te maken. Hier lees je meer over de componenten van een goede bureaustoel. Maar wat betekent dit voor de beoordeling?  

Kies om te beginnen een bureaustoel van een gerenommeerd merk. Denk Haworth, Sedus, Grisbergen, Ahrend, Keuhl of Giroflex. Die merken hanteren hoge productie-eisen. Hierdoor blijven de stoelen hun geld waard.

Daarbij kun je onderdelen vaak nog nabestellen of een zitting laten herstofferen. Controleer daarnaast of er een NEN-normering opzit. Dan weet je zeker dat je voldoende instelmogelijkheden hebt voor een goede ergonomische houding. 

Ontdek tweedehands bureaustoelen!
Zwarte, gebruikte bureaustoel in een kantoorruimte. De stoel staat voor een moswand. De stoel zelf heeft een hoge, netweave rugleuning, een chromen voet met wielen en een hoofdsteun.

Check deze kwaliteitskenmerken van gebruikt kantoormeubilair

Wat zijn nog meer indicatoren van kwalitatief kantoormeubilair? We delen er een aantal met je:  

Martindale-score

Vanaf 40.000 Martindale weet je dat de stoffering van je bureaustoel bestand is tegen intensief gebruik. Wanneer je een bureaustoel gebruikt, slijt ‘ie natuurlijk wel. Dus bij tweedehands bureaustoelen zijn er al wel wat jaren “afgesleten”.  

Slijtvast schuimrubber

Vraag na welk schuimrubber er in de zitting van een bureaustoel zit. Traagschuim, koudschuim en latex hebben allemaal een kwaliteitskenmerk dat de sterkte ervan aangeeft.  

Instelmogelijkheden van de armleggers

Je hebt 2D-, 3D- en 4D-armleggers. 2D betekent dat de armleggers van de bureaustoel alleen omhoog en naar beneden kunnen, bij 3D verstel je ze ook in de breedte en met 4D draaien ze naar binnen en buiten. Hoe hoger het cijfer voor de D, hoe meer je de stoel kunt aanpassen aan jouw wensen.  

Advies voor beoordelen van tweedehands kantoormeubels 

Overkoepelend is ons advies: kies voor meubels van A-merken. Nieuw waren deze al van hoge kwaliteit, dus dat zijn ze gebruikt nog steeds. Zo weet je ook zeker dat je er refurbished kantoormeubilair van kunt maken. Daarbij weet je ook dat je het weer kunt doorverkopen, mocht je er na een tijdje vanaf willen.  

Kom in contact met experts in gebruikt kantoormeubilair

Ben je op zoek naar een specifiek, gebruikt kantoormeubel? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met de aanschaf.  

Of kom langs bij onze showroom in Ochten, Gelderland. Daar bieden we een volledige outlet kantoorinrichting aan. Bel van tevoren wel even naar 0344-647052. Dan zorgen we dat er een collega klaarstaat om jou te ontvangen! 

Neem contact op!

Veelgestelde vragen over tweedehands kantoormeubilair

Hoe bepaal je de leeftijd van oude kantoormeubels? 

Antwoord: Vaak zit er een sticker onder het blad of ergens op het frame van de bureaustoel, waar het productiejaar op staat. Anders is het vaak terug te vinden op het internet. Daarbij lopen wij al dertig jaar rond in de kantoormeubelbranche, waardoor we veel modellen herkennen.  

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het herstofferen van een gebruikte bureaustoel? 

Antwoord: Dat verschilt natuurlijk per merk en per stofgroep. Maar als we naar het merk Giroflex kijken, kost dat gemiddeld €115,00 excl. btw.  

Kun je de garantie overnemen van refurbished kantoormeubilair? 

Antwoord: Jazeker, mits er natuurlijk nog garantie op zit. De garantie zit op het meubelstuk en niet op een persoon. Op bureaustoelen vind je bijvoorbeeld een sticker waar die garantie opstaat. Deze heb je wel nodig, overigens. Dus controleer dat altijd even.