De vergadercabine als flexibele vergaderruimte: 6 voordelen!

Flexibele vergaderruimtes zijn voor steeds meer bedrijven aantrekkelijk. Als je teamsamenstelling verandert of als je je kantoorinrichting aanpast, wil je deze ruimtes verplaatsen. Met de akoestische vergadercabine is dit mogelijk. Ontdek hier alle voordelen!

Wat is een akoestische vergadercabine? 

Even in ‘t kort: een akoestische vergadercabine is een geluiddempende cabine, die ruimte biedt aan 6 tot 12+ personen. Deze bestaat uit akoestische panelen en glazen wanden die geluidsgolven breken.

Daarnaast is een vergaderunit gemakkelijk te monteren, demonteren en weer ergens anders in je kantoor op te bouwen. Hierdoor blijf je flexibel.  

Witte achtergrond met daarop een vergadercabine. Deze is buiten bekleed met hout en binnen met zwarte akoestische panelen. Daarin staat een vergadertafel met zes vergaderstoelen eromheen.

Daarom een geluidsdichte vergaderunit

Goed, nu weet je wat een vergaderunit is. Maar waarom is zo’n cabine een goede vervanger van vaste vergaderruimtes? Om te beginnen biedt het de flexibiliteit die je als ondernemer nodig hebt.  

Als je plots van vijf werkplekken moet uitbreiden naar tien, wil je niet dat vaste vergaderruimtes dit in de weg staan. Daarnaast is een vergaderunit een goede oplossing wanneer je in een huurpand, monumentaal pand of pand met hoge plafonds zit.  

Lees hier hoe wij omgingen met de uitdagingen binnen het kantoor van Swapfiets.  

Vergadercabine voor huurpand

Systeemwanden in je huurpand plaatsen is namelijk zonde, want als je weggaat moet je het eruit breken en kun je het niet meenemen. Een akoestische vergadercabine verhuis je daarentegen gewoon mee. Dus het is een blijvende investering.  

Geluidsdichte vergaderunit voor monumentaal pand

In een monumentaal pand mag je weinig veranderen vanwege de historische waarde. Bovendien is het vaak kwetsbaarder dan nieuwere panden, waardoor bouwen en breken het pand kan beschadigen. Met een geluidsdichte vergaderunit is verbouwen onnodig om vergaderruimtes te creëren.  

Akoestische vergadercabine bij hoge plafonds

Vergaderruimtes bouwen met hoge plafonds is nagenoeg onmogelijk. Dus overweeg jij misschien een kantoorunit. Ook dan is de vergadercabine een betere optie, want deze zijn standaard voorzien van geluidsdemping, ventilatie en stroomvoorzieningen.  

Kantoorruimte met daarin een geluidsdempende, akoestische vergadercabine. Deze bestaat uit een lichteiken buitenkant en glazen panelen aan de zijkanten. Erin staat een hoge vergadertafel en barstoelen.
Kantoorruimte met daarin een geluidsdichte vergadercabine. Deze is aan de voor- en achterkant van glas. In de cabine staat een bartafel met zes barstoelen eraan.
Geluidsdichte vergaderruimte met op de muren blauwe en paarse akoestische panelen. In de cabine zien we een bartafel en vier paarse barkrukken eromheen en een beeldscherm tegen de muur.

De 6 voordelen van een vergadercabine

De voordelen van een vergaderunit schemeren al een beetje door. Toch zetten we ze allemaal even voor je op een rij.  

Voordeel 1: Geïntegreerde verlichting en ventilatie

Al onze vergadercabines zijn uitgerust met ventilatie en LED-verlichting. Deze gaan aan op basis van bewegingssensoren. Afhankelijk van de cabine en het aantal ventilatiemotoren, hebben ze een ventilatievermogen van 130 tot 400 m³ per uur.  

Voordeel 2: Een goede akoestiek

In grote of monumentale panden is het vaak lastig om een goede akoestiek te creëren. Terwijl verstaanbaarheid cruciaal is tijdens vergaderingen.  

De geluidsdichte vergaderunit lost dit op, want deze bestaat volledig uit akoestisch materiaal en heeft een dempingswaarde die rond de 30 db ligt.  

Bouw je bijvoorbeeld een ruimte met systeemwanden? Dan reist het geluid alsnog via je de ventilatieschachten in je systeemplafond naar andere ruimtes.

Voordeel 3: Goede stroomvoorzieningen

De cabines zijn altijd uitgerust met een 220V-stopcontact. Maar je kunt nog veel meer data-aansluitingen regelen. Denk aan USB-C- en USB-A-ingangen.  

Voordeel 4: Makkelijk te verplaatsen

We benoemden het al, maar je kunt een vergaderunit demonteren en ergens anders weer opbouwen. Sommige hebben zelfs stelpoten die je kunt uitdraaien, zodat je ‘m kunt verrijden. Dat is helemaal flexibel.  

Voordeel 5: Duurzame investering

Doordat je geluidsdichte vergaderunits kunt verplaatsen én verhuizen, vormen ze een duurzame investering. Je gooit namelijk niks weg als je verhuist – terwijl je dat met systeemwanden wel doet. 

Ook hoef je geen nieuwe cabine te kopen als je een grotere wilt. Een aantal modellen breid je namelijk gemakkelijk uit door er extra panelen aan toe te voegen. Als laatst hanteren veel fabrikanten ook duurzaamheidseisen bij de productie.  

Voordeel 6: Veel maatwerk mogelijk

We gaven aan dat onze vergadercabines ruimte bieden aan zes tot twaalf personen. Hierbij gaat het dan om standaard maatvoering. Met maatwerk is elke grootte in principe een optie. Vraag daarom altijd naar de mogelijkheden.  

Vergadercabine leasen

Vind je het een grote investering om in één keer te doen? Of betaal je liever maandelijks af? Dan is het mogelijk om de vergadercabine te leasen. Hierbij geldt een minimale looptijd van 36 maanden en een maximale looptijd van 60 maanden. Het bedrag per maand hangt samen met de looptijd en de kosten van de cabine. Het leasen verloopt via een leasepartij waarbij wij zijn aangesloten.  

Wat kost een vergadercabine?

De prijs van een vergadercabine ligt grofweg tussen de €9.000 excl. btw en de €30.000 excl. btw. Dit zijn de prijzen voor cabines van zes tot twaalf personen. Moet de cabine groter zijn? Dan kom je mogelijk boven de €30.000 uit.  

Akoestiek vergaderruimte verbeteren?

Zoek je niet zozeer naar een flexibele vergaderruimte, maar wil je alleen je akoestiek verbeteren? Ook daar helpen we je graag bij. Welke mogelijkheden er allemaal zijn? Lees het in ons blog waarin we beschrijven op welke manieren je de akoestiek in je vergaderruimte kunt verbeteren.  

Bezoek onze showroom!

Heb je interesse in de vergaderunit als flexibele vergaderruimte? Bezoek dan onze showroom aan Heuningstraat 29 in Ochten, Gelderland. Hier hebben wij verschillende vergadercabines staan en ervaar je zelf de voordelen ervan.  

Ochten ligt op minder dan een uur rijafstand van Utrecht, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Wageningen, Kesteren, Lienden, Opheusden en Kesteren. Bel ons wel even van tevoren op 0344-647052, dan weet je zeker dat je niet voor niets komt én dat de koffie klaarstaat.  

kantoor outlet kantoormeubels met links de kastenwand en in het midden een vergadertafel met plantenbakken erboven.
kastenwand outlet kantoormeubels, van zwart ijzer en gevuld met houten bakken en groene akoestische panelen.
showroom van outlet kantoormeubels met daarin akoestische cabines, een ovaal bureau, bartafel en een stoel.
showroom van outlet kantoormeubels met daarin een aantal bureaus in allerlei kleuren en een bartafel met rode barstoelen erachter.

Veelgestelde vragen over vergadercabines

Vraag 1: Wat zijn de afmetingen van standaard akoestische vergadercabines? 

Hoewel dit wisselt per model, geven we je graag een indicatie. Een standaard akoestische vergadercabine voor zes personen heeft een buitenafmeting van 250 x 280 x 230cm (BxDxH) en voor twaalf personen is de buitenafmeting 600 x 390 x 230cm (B x D x H).  

Vraag 2: Wat voor soort maatwerk is er mogelijk? 

Bij maatwerk geluidsdichte cabines kun je de afmetingen, stroom- en datapunten, voorzieningen, kleuren en stoffering aanpassen.  

Vraag 3: Wat is de levertijd van een vergaderunit? 

Afhankelijk van de fabrikant, is de levertijd van een vergaderunit zes tot acht weken of tien tot veertien weken.  

Vraag 4: Hoe snel is de cabine gemonteerd? 

Bij een geluidsdichte cabine voor vier personen duurt het een dag om de cabine te monteren. Voor vergadercabines ligt die tijd dus hoger. Dit hangt samen met de grootte en de complexiteit van de elektrificatie.